More

  Conducerea demisionara, repusă în funcţie la societatea fără obiect de activitate. Membrii CA-ului refuza mandatele, consilierii PNL cer dizolvarea societăţii

  Array

   

  Fostul operator de apă şi canalizare din Paşcani are, din nou, Consiliu de Administraţie. Pe hârtie doar, pentru că cei care au fost numiţi ar urma să refuze mandatele. Şi pentru că bătaia de joc să fie şi mai mare, noii membri numiţi de consilieri sunt de fapt tot cei care au fost până acum şi au renunţat, prin demisie, la funcţii pe motiv ca societatea nu are obiect de activitate delegat, de peste doi ani de zile. Mai mult, nici acum aleşii locali nu au aprobat delegarea de noi obiecte de activitate şi au cerut ca noua conducere să dizolve societatea.

  Consilierii locali nu au fost în stare, nici astăzi, să ia o decizie privind soarta societăţii Prest Serv Apa SA Paşcani, aşa cum se întâmplă de peste doi ani de zile. Cele trei proiecte de delegare a unor noi obiecte de activitate au fost respinse din cauza opoziţiei care s-au abtinut de la vot.
  Edilul municipiului a propus ca PSA să preia serviciile de administrare a cimitirelor, parcărilor şi a ştrandului municipal la cererea fostei conduceri a societăţii şi la recomandarea Curţii de Conturi.
  În replică consilierii PNL au cerut ca serviciile să fie mai întâi înfiinţate în cadrul Primăriei apoi delegate unei societăţi noi, fără datorii iar fostul operator de apă şi canalizare să îşi înceteze activitatea.
  În acelasi context alţi consilieri au propus ca serviciile să fie delegate provizoriu iar dacă PSA nu se redresează să fie preluate de o altă societate chiar cea de salubritate.
  Chiar dacă societatea rămâne, în continuare, fără obiect de activitate consilierii au insistat să fie numit un nou Consiliu de Administraţie, provizoriu, pe o perioadă de patru luni de zile. In mod surprinzator consilierii PSD i-au propus în funcţie chiar pe foştii membri ai conducerii care şi-au înaintat demisia în semn de protest. Este vorba despre Dragoş Ionescu, Iulian Moraru, Vasile Aparaschivei, Constantin Stoica şi Dorina Sofian. Ei au fost votaţi nominal cu zece voturi pentru din partea consilierilor PSD şi PMP.
  O altă problemă este ca societatea a rămas şi fără director general începând de la 1 septembrie. Aristotel Katzighera şi-a înaintat demisia odată cu cei din Consiliul de Administraţie iar juristul Primăriei a fost împuternicit să facă demersurile pentru definitivarea schimbării conducerii.
  Menţionăm că Prest Serv Apa are datorii de cca 4,5 milioane de lei dar şi sume de încasat: 6,5 lei de la alte societăţi şi cca. 2 milioane de lei de la populaţie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputat Sorin Năcuță – schema românească de ajutor pentru sectorul HoReC, aprobată de Comisia Europeană

  Schema românească de ajutor pentru sectorul HoReCa, aprobată de Comisia Europeană . Comunicat de presă - deputat Sorin Năcuță. //

  Crimă în Brătești. Bătrân de 79 de ani, omorât din gelozie | FOTO

  Crimă în satul Brătești din comuna Stolniceni-Prăjescu. Un bătrân în vârstă de 79 de ani a fost găsit fără suflare în curtea unei localnice. Descoperirea șocantă a avut loc luni, 19 aprilie, la primele ore ale dimineții.

  Drept la replică, Școala Postliceală Sanitară Centrul de Studii „Ștefan cel Mare și Sfânt” Pașcani

  În vederea unei corecte informări a publicului postului dumneavoastră de radio şi televiziune referitor la articolul apărut în ediția online din 9 aprilie 2021...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet