16.1 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Conducerea demisionara, repusă în funcţie la societatea fără obiect de activitate. Membrii CA-ului refuza mandatele, consilierii PNL cer dizolvarea societăţii

 

Fostul operator de apă şi canalizare din Paşcani are, din nou, Consiliu de Administraţie. Pe hârtie doar, pentru că cei care au fost numiţi ar urma să refuze mandatele. Şi pentru că bătaia de joc să fie şi mai mare, noii membri numiţi de consilieri sunt de fapt tot cei care au fost până acum şi au renunţat, prin demisie, la funcţii pe motiv ca societatea nu are obiect de activitate delegat, de peste doi ani de zile. Mai mult, nici acum aleşii locali nu au aprobat delegarea de noi obiecte de activitate şi au cerut ca noua conducere să dizolve societatea.

Consilierii locali nu au fost în stare, nici astăzi, să ia o decizie privind soarta societăţii Prest Serv Apa SA Paşcani, aşa cum se întâmplă de peste doi ani de zile. Cele trei proiecte de delegare a unor noi obiecte de activitate au fost respinse din cauza opoziţiei care s-au abtinut de la vot.
Edilul municipiului a propus ca PSA să preia serviciile de administrare a cimitirelor, parcărilor şi a ştrandului municipal la cererea fostei conduceri a societăţii şi la recomandarea Curţii de Conturi.
În replică consilierii PNL au cerut ca serviciile să fie mai întâi înfiinţate în cadrul Primăriei apoi delegate unei societăţi noi, fără datorii iar fostul operator de apă şi canalizare să îşi înceteze activitatea.
În acelasi context alţi consilieri au propus ca serviciile să fie delegate provizoriu iar dacă PSA nu se redresează să fie preluate de o altă societate chiar cea de salubritate.
Chiar dacă societatea rămâne, în continuare, fără obiect de activitate consilierii au insistat să fie numit un nou Consiliu de Administraţie, provizoriu, pe o perioadă de patru luni de zile. In mod surprinzator consilierii PSD i-au propus în funcţie chiar pe foştii membri ai conducerii care şi-au înaintat demisia în semn de protest. Este vorba despre Dragoş Ionescu, Iulian Moraru, Vasile Aparaschivei, Constantin Stoica şi Dorina Sofian. Ei au fost votaţi nominal cu zece voturi pentru din partea consilierilor PSD şi PMP.
O altă problemă este ca societatea a rămas şi fără director general începând de la 1 septembrie. Aristotel Katzighera şi-a înaintat demisia odată cu cei din Consiliul de Administraţie iar juristul Primăriei a fost împuternicit să facă demersurile pentru definitivarea schimbării conducerii.
Menţionăm că Prest Serv Apa are datorii de cca 4,5 milioane de lei dar şi sume de încasat: 6,5 lei de la alte societăţi şi cca. 2 milioane de lei de la populaţie.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow