13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Conducerea de la salubritate rămâne neschimbată. Şedinţa convocată de liberali nu a mai avut loc. Consilierii PSD şi unul de la PNL au lipsit

Conferinţa de presă în loc de dezbateri în Consiliului Local, pentru demiterea conducerii de la societatea de salubritate. Şedinţa extraordinară a fost convocată astăzi, de la ora 11.00, de consilierii liberali dar în sala au fost prezenţi doar 8 consilieri, 7 de la PNL şi unul de la PMP. De la şedinţă a lipsit şi un consilier PNL, Maria Timofte. Din lipsă de cvorum şedinţa nu a mai avut loc.

Consilierii PSD au hotărât să nu dea curs demersului celor din opoziţie pe motiv că ar fi o iniţiativă politică.  Subiectul a fost discutat în cadrul conducerii organizaţiei locale iar directorul societăţii de salubritate a fost somat să prezinte un plan de redresare, în maxim o săptămână de zile. În caz contrar ar urma să fie schimbat din funcţie chiar de către Consiliul de Administratie.

După şedinţă care nu a mai avut loc consilierii din opoziţie au organizat o conferinţă de presă. Social democraţii au fost criticaţi pentru că nu au venit la şedinţa şi au fost acuzaţi că nu vor să rezolve problemele de la societatea de salubritate.
Întrebaţi de ce nu solicită şi schimbarea conducerii de la regia locală de termoficare, unitate care are probleme mult mai mari decât salubritatea liberalii au spus că vor cere astfel de schimbări şi la RAGCL, dar nu se ştie când.

Consilierii din opoziţie au mai spus că nu sunt de acord cu subvenţionarea preţului la salubritate, aşa cum este subvenţionata căldura la regia de termoficare,  pe motiv că nu ar fi legal dar şi pentru că la CLP Ecosalubritatea SA Paşcani ar fi  necesare, mai întâi,  măsuri privind eficientizarea activităţii.
Menţionăm că o parte dintre iniţiatorii proiectului de demitere a directorului a Eduard Dumea şi a colegilor săi din Consiliul de Administraţie au fost găsiţi fără contracte la salubritate sau cu mai puţine persoane aflate în plata iar numele lor au fost date publicităţii de conducerea societăţii.

La Iaşi mâine are loc o şedinţă extraordinară pentru diminuarea preţului la salubritate, după ce în urmă cu câteva luni a fost majorat pentru acoperirea taxei de mediu. Acum ea urmează să fie scoasă din preţ conform OUG 48 din 30 iunie 2017 pentru că a fost suspendată până la 1 ianuarie 2019. În momentul de faţă preţul salubrităţii la Iaşi este de 8,50 lei de persoană, la bloc şi 14 lei de persoană pentru cei care locuiesc la case (24 lei – 2 persoane, 33 lei- 3 persoane, 40 lei – 4 persoane).

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow