More

  Conducerea de la apa, greu de demis. Prime nesimtite, preturi preferentiale acordate illegal. CA-ul illegal sfideaza Consiliul Local

  Array

  Sfidare la adresa Consiliului Local Pascani. Conducerea societatii de apa si canal a refuzat pentru a treia oara cerinta legislativului pascanean de a reduca cheltuielile salariale si sumele alocate pentru prime. Este vorba despre 12 miliarde de lei vechi pe an , bani aflati in pixul directorului Ioan Prisecaru si care sunt impartiti unor salariati, desi societatea este in pragul falimentului.
  Acesta a si fost motivul pentru care consilierii locali au respins, inca o dat,a proiectul de buget al societatii.
  Edilul pascanean a atras atentia ca nivelul cheltuielilor salariare la Prest Serv Apa Pascani, este de aproape 60% raportat la incasarile curente, fara taxa de redeventa, adica dublu fata de gradul de rentabilitate in orice societate comerciala . Pantazi a mai spus ca atitudinea conducerii societatii este sfidatoare la adresa legislativului pascanean si a cerut demisia directorului Ioan Prisecaru.
  Primarul Pascaniului a mai spus ca de fiecare data cand a cerut informatii si documente justificative, ori nu le-a primit, ori au fost gresite, ceea ce ar insemna ca cineva are interes sa ascunda situatia reala.
  In acelasi context, consilierul Vasile Plesca a solicitat realizarea unui control la societatea de apa si canal din Pascani pentru a fi verificate o serie de ilegalitati. El a cerut directorului sa faca publice cheltuielile neeligibile de la investitia ISPA si sa explice daca salariatii beneficiaza, sau nu, de gratuitati la plata apei.
  Mai mult el a atras atentia secretarului Mircea Zuzan ca pe baza unei hotarari a Consiliului Local din 2007 societatea de apa a practicat preturi preferentiale pentru unele societati din Pascani.
  De esemenea, consilierul Ioan Ionita a cerut ca proiectul de buget de la Prest Serv sa nu fie votat pentru ca nu corespunde cu bugetul Primariei Pascani si a solicitat lamuriri privind schimbarea Consiliului de Administratie. El a atras atentia ca directorul societatii ocupa in mod illegal functia de presedinte al CA-ului si ca sunt interese pentru blocarea schimbarilor, la nivelul conducerii.
  In replica secretarul Zuzan a sustinut cauza societatii de apa si canal, acuzandu-I pe consilieri. Presedintele de sedinta Vasile Haldan i-a atras atentia ca secretarul Primariei ar trebui sa reprezinte interesele Consiliului Local, nu cele ale societatii pe care o conduce.
  Discutia pe acesta tema s-a terminat fara nici un raspuns concret. Toti vor schimbarea conducerii de la societatea de apa si canal din Pascani dar nimeni nu face nimic concret. Consilierul Enea i-a cerut primarului sa i-a masuri iar primarul a atras atentia ca numai legislativul local poate sa faca astfel de schimbari. In acelasi timp s-a constatat ca membrii consiliului de administratie sunt cei care au competenta de al schimba din functie pe directorul Ioan Prisecaru, dar nu vor sa o faca.
  Ramane de vazut cand si mai ales cine va avea puterea de a face ordine la Prest Serv Apa Pascani.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Licitație pentru parcări la Târgu Frumos

  Primaria Targu Frumos scoate la licitatie parcari auto de resedinta in zona mai multor blocuri din oras. Anuntul a fost facut public pe site-ul...

  Treceri de pietoni, in fata la Proinvest si Terox

  Comisia Locala de Circulatie s-a intrunit in cursul zilei de luni, in prima sedinta cu actuala reprezentare. Structura este prezidata de viceprimarul Cristian Ratoi...

  Ședință fulger pentru consilierii pășcăneni

  Surprize pentru consilierii locali din Pascani. Legislativul local a fost convocat in sedinta extraordinara, in ziua de marti, 2 martie, de la ora 14:00,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp