13.6 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023
Array

Conditiile pentru inchirierea carierei de piatra din Deleni

Dupa ce in urma cu doua luni, proiectul de hotarare privind inchirierea carierei de piatra din Deleni a fost retras de pe ordinea de zi, in ultima sedinta de Consiliu Local, alesii au votat acest act in unanimitate. Asadar, administratia locala va organiza licitatie publica pentru acest obiectiv important din comuna, care va aduce venituri in plus la bugetul local.

Alesii din comuna Deleni au votat in ultima sedinta de Consiliu Local criteriile privind inchirierea carierei de piatra, cu o suprafata de 16 hectare din extravilan. Asta dupa ce proiectul de hotarare a fost retras odata de pe ordinea de zi. Conform caietului de sarcini, cei care sunt interesati trebuie sa plateasca anual o chirie de 37.206 lei, iar la semnarea contractului trebuie sa o achite integral pentru primul an. Ulterior, pot plati aceasta taxa in doua rate.

Chiriasii trebuie sa trimita administratiei locale actele privind cantitatile extrase, iar daca depasesc un anumit prag, vor trebuie sa plateasca in plus catre Primarie 3% din valoarea marfii vandute.

 
O alta conditie impusa celor interesati de cariera din Deleni este crearea unor minim trei locuri de munca, cu norma intreaga. De asemenea, sa nu depaseasca incarcatura legala pentru transport, pe drumurile comunale.
Proiectul de hotarare a fost votat in unanimitate de consilierii locali, iar in perioada urmatoare se asteapta ofertele din partea societatilor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow