More

  Conditii pentru redeschiderea spitalului din Targu Frumos

  Array

  Noi discutii despre deschiderea spitalului din Targu Frumos. Alesii locali au cerut ajutorul managerului Spitalului de Urgenta de la Pascani. In schimb, adminsitratia locala ar trebui sa isi asume realizarea unor investitii pentru modernizarea saloanelor si cabinetelor medicale.

  Administratia locala din Targu Frumos continua demersuri pentru redeschiderea Spitalului orasenesc. Astazi, in sala de sedinte a Primariei, managerul Costica Panzaru a venit sa le explice consilierii locali si primarului Ionel Vatamanu, ce trebuie sa faca pentru ca pe fosta locatie sa functioneze o sectie externa a Spitalului de Urgenta din Pascani.

  Directorul Panzaru le-a zis alesilor locali ce conditii trebuie sa indeplineasca pentru ca spitalul sa fie deschis. In primul rand, sunt necesare lucrari de modernizare, care depasesc suma de 2.000.000 lei. Asta pentru ca unitatea medicala sa obtina avizul de functionare.

  Apoi este necesar ca sectia de radiologie, care este data in comodat unui medic sirian si Compartimentul de Primiri Urgente, preluat de Spitalul Sfantul Spiridon, sa fie eliberate.

  S-a discutat si despre lipsa personalului medical. Este nevoie despre doctori specialisti, asistente, infirmiere si linie de garda.

  Alesii locali au tinut sa explice cu lux de amanunte ca ei vor lupta din rasputeri pentru a duce la bun sfarsit acest demers. Edilul Vatamanu a precizat ca in viitoarea sedinta de Consiliu Local se va discuta despre renuntarea la unele investitii si transferarea banilor pentru modernizarea spitalului.

  Daca se vor indeplini toate conditiile cerute, pana la inceputul anului viitor, in Targu Frumos s-ar putea deschide spitalul.
  Oamenii din oras se bucura de aceasta veste. S-au saturat sa mearga zeci de kilometri pana la Iasi pentru investigatii medicale.

  Zilele urmatoare consilierii locali se vor intruni intr-o noua sedinta pentru a discuta cum vor duce la indeplinire conditiile necesare pentru deschiderea spitalului din oras.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primaria deschide, cu intarzaiere, al doilea flux de vaccinare. Cauta sa angajeze personal medical

  Primaria Pascani cauta sa angajeze personal medical si operatori tehnici pentru a deschide un nou flux de vaccinare la sala de sport de la...

  Gropi acoperite cu pavele, la solicitarea primarului

  La Pascani, gropile de pe strazi, cele lasate in urma de cei care se ocupa de intretinerea sau extinderea retelelor de apa si canalizare...

  167 de cadre didactice din zona Pașcani, Târgu Frumos și Hârlău programate pentru vaccinare in perioada 25 februarie – 3 martie

  Centre de vaccinare speciale pentru vaccinarea prioritară a personalului  din învățământul preuniversitar ieșean La nivelul județului Iași, pentru campania de vaccinare prioritară a personalului din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp