Condamnati sa mearga la scoala, pentru ca au pacalit statul roman

Slider

Condamnati sa mearga la scoala, pentru ca au pacalit statul roman

Decizie mai putin intalnita data de judecatorii ieseni unor doi soti din orasul Hirlau. Ei au fost condamnati intr-un dosar de evaziune fiscala nu doar la inchisoare cu suspendare sau plata unor sume de bani, ci si la patru ani de scoala. Inculpatii trebuie sa invete in clasele I-IV,  pentru ca au motivat greseala din acte cu faptul ca nu stiu carte. Ei au urma sa frecventeze cursurile din toamna, la Scoala Gimnaziala Petru Rares din oras.

 

Maria si Dragos Stanescu sunt doi soti din Hirlau pe care judecatorii de la Tribunalul Iasi i-au condamnat la patru ani de scoala. Suna putin ciudat, insa pedeapsa este trecuta in Codul penal. Cei doi au fost judecati pentru evaziune fiscala, iar in fata magistratilor au incercat sa isi justifice greseala prin faptul ca nu stiu carte, pentru ca nu au fost la scoala.

Potrivit celor spuse de reprezentantii instantei iesene,  ei au trecut in actele contabile ale unei firme cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale si au inregistat operatiuni de achizitie fictive.

Au fost trimisi din toamna sa invete la Scoala Gimnaziala Petru Rares, acolo unde se deruleaza programe de tip „A doua sansa”. Daca aduna absente, conducerea unitatii va anunta instanta.

Pe langa pedeapsa de a frecventa cursurile invatamantului primar, inculpatii au fost condamnati si la trei ani de inchisoare cu suspendare si la plata unor despagubiri de aproape 500.000 de lei, prejudiciu adus statului.

Mentionam ca sentinta nu este definitiva si poate fi atacata.

Slider