16.9 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Condamnați pentru evaziune fiscală

Șase persoane acuzate de evaziune fiscală au fost pedepsite.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași le-au condamnat pe Maria și Ioana Stănescu la câte patru ani de închisoare, iar Elena și Constantin Nunucă au primit câte o pedeapsă de trei ani de închisoare. În aceeași cauză, Cornelia Iftimie a fost condamnată la trei ani și șase luni de închisoare, în vreme ce Racovina Stănescu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, cu suspendare. De asemenea, magistrații ieșeni i-au obligat pe acuzați la achitarea unor daune de 201.000 de lei către stat. Cei șase au fost acuzați de evaziune fiscală, spălare de bani, precum și de constituirea unui grup infracțional. Potrivit oamenilor legii, prin firmele controlate de unii dintre inculpați au fost făcute tranzacții de zeci de miliarde de lei vechi.

Cei șase au intrat în atenția procurorilor după o sesizare făcută de Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, referitor la unele operațiuni suspecte efectuate de firmele Silcotub SRL Hârlău și Nuno Complex SRL Moțca.

Astfel, oamenii legii au constatat că administratorii celor două firme au înregistrat mai multe tranzacții fictive pentru a-și crea situații economice favorabile, necesare pentru a le fi returnat TVA-ul.

Sursa Flacara Iasului

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow