10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Concursurile şcolare cu taxă, INTERZISE în şcoli

Ministerul Educaţiei a interzis concursurile şcolare cu taxă, după ce mai mulţi părinţi s-au plâns că profesorii le obligă copiii să se înscrie la competiţii şi, în plus, sunt nevoiţi să plătească din buzunarul propriu taxa de  participare. 

Concursurile şcolare, precum „Cangurul”, „Euclid”, „Smart” sau „Lumina Math” sunt competiţii neavizate de Ministerul Educaţiei, care se organizau de câteva ori pe semestru în toate şcolile din România.

După ce mai mulţi părinţi s-au plâns că sunt obligaţi să plătească participarea copiilor lor la aceste competiţii (20 de lei), ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat interzicerea acestor concursuri în şcoli.

Asta nu înseamă că elevii nu vor mai putea participa la concursuri şcolare. Elevii pot fi înscriţi la competiţiile organizate de Inspectoratele Şcolare şi avizate de Ministerul Educaţiei, notează romaniatv.net.

„Concursurile şcolare nu se vor mai desfăşura în unităţile preuniversitare de stat. Pot fi alese alte locaţii, pentru că nu putem interzice organizarea lor definitivă”, a spus ministrul Educaţiei.

Concursurile şcolare cu taxă vor putea fi organizate de acum înainte doar în afara unităţilor de învăţământ, la cererea părinţilor şi elevilor. Locul de desfăşurare va putea fi o şcoală privată, un centru educaţional sau chiar o universitate.

Pentru supravegherea copiilor în cadrul concursurilor cu taxă, profesorii primeau circa 3 lei pentru fiecare elev, iar cei care le corectau lucrările, circa 5 lei.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow