More

  Concursuri de succes cu ocazia Zilelor ”Mihail Sadoveanu”

  Array

  Astăzi una din cele mai cunoscute școli din județul Iași a fost în haină de sărbătoare, prilej cu care au fost organizate concursuri interesante, în funcție de specificul mai multor discipline. Personalitatea scriitorului Mihail Sadoveanu a marcat cele mai multe din activitățile desfășurate la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani, iar unele dintre întrecerile școlare desfășurate astăzi au atras în mod deosebit participarea elevilor, atât din cadrul școlii, dar și de la alte instituții de învățământ.
  englezaa
  Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani a organizat astăzi cu ocazia ”Zilelor Școlii” mai multe proiecte, pentru a marca într-un mod educativ, dar și interesant, ziua marelui scriitor, născut pe plaiuri pășcănene.
  Unul dintre cele mai așteptate concursuri, consacrat ca și activitate definitorie a școlii în cadrul acestor manifestări anuale, s-a desfășurat astăzi dimineață începând cu orele 10.00, la Clubul Copiilor din localitate. Intitulat ”Lecturi Sadoveniene”, concursul a atras elevi de la alte 6 instituții din localitate, dar și din Târgu Frumos, Hârlău și Hălăucești.
  concurs sadoveanu
  Tema aleasă a fost romanul ”Nunta Domniței Ruxandra”, iar echipajele formate din 2 elevi de la fiecare școală au trebuit să demonstreze lectura atentă și analiza lucrării, răspunzând la 12 întrebări. Cei mai buni au fost, ca și anul, trecut elevii de la Liceul Teoretic ” Bogdan Vodă” din Hălăucești, premiul al II-lea a fost adjudecat de echipa de la Colegiul Sadoveanu, iar al III-lea loc de pe podium a fost ocupat de elevii de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” din Hârlău. Toți elevii însă au demonstrat un interes deosebit pentru opera marelui scriitor.

  Una din etapele unui concurs interesant, de traducere și retroversiune ce va fi recompensat la sfârșitul acestei luni cu premii consistente, a fost organizată astăzi sub îndrumarea catedrei de limba engleză de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”, în parteneriat cu Biblioteca ”Gheorghe Asachi” din Iași și ”American Corner”. Tematica a vizat texte din opera a doi scriitori cunoscuți, unul din spațiul românesc și unul din spațiul anglo-saxon.
  elisabeta haratu
  Concursuri antrenante au fost desfășurate astăzi și în cadrul disciplinelor exacte, precum chimie sau fizică, fie că a fost vorba de povestiri demonstrative și scenete pe tema poluării sau de activități experimentale.
  experimentee
  Și în cadrul catedrei de Limba Franceză a fost organizat un concurs de creație literară, recompensat prin cărți donate de o asociație din Franța, iar premierea a fost marcată și de lansarea celui de al treilea număr al revistei ”Sac a dos”, publicație care a câștigat deja premii internaționale la competiții de profil.
  francezaaa
  Tot din seria concursurilor, desfășurate în cadrul acelorași evenimente festive, a avut loc astăzi și expoziția de carte sadoveniană, amenajată în cadrul bibliotecii școlii, iar sâmbătă se va desfășura a XV-a ediție a Concursului de matematică aplicată ”Speranțe olimpice”.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI