11.3 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Concursul regional la Colegiul din Hîrlău. Se fac înscrieri

Elevii din toată Moldova sunt aşteptaţi să se înscrie la concursul regional organizat de Colegiul din Hîrlău. Aflat la a X a ediţie, evenimentul va purta denumirea de „Anul inteligenţelor multiple” şi va avea patru secţiuni – literatură, arte vizuale, informatică şi educaţie tehnologică, pe o tematică ce vizează evocarea, în manieră specifică, a personalităţii scriitorului Cezar Petrescu.

S-a dat start înscrierilor la cea mai recentă ediţie a concursului regional „Cezar Petrescu” organizat de Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Hîrlău. Astfel, elevii din toată regiunea Moldovei sunt aşteptaţi să se înscrie şi pentru a participa la cea de-a X a ediţie a competiţiei la una din categorii propuse de organizatori – concursul de literatură tip „Cine ştie, câştigă”, lucrările artistice din opera „Fram, ursul polar”, Clubul de poveste al creatorilor este o secţiune care va testa capacitatea elevilor în a confecţiona machete.

Înscrierile au loc până pe 10 decembrie, iar concursul se va desfăşura în ziua de 16 decembrie la Muzeul din localitatea Cotnari, recent deschis şi care poartă numele prozatorului.

Concursul va fi dotat cu premii pentru fiecare categorie, oferite de sponsori.

Cezar Petrescu s-a născut pe 1 decembrie în anul 1892 la Cotnari, Iaşi şi a murit pe 9 martie 1961 la Bucureşti. A fost un romancier, nuvelist, traducător şi gazetar român, redactor la Adevărul, Dimineaţă, Bucovina, Ţara nouă, Voinţă, fondator şi codirector, alături de Pamfil Şeicaru, al revistei social-politice şi culturale Hiena (1919-1924).

Opera lui Cezar Petrescu cuprinde circa 70 volume – române, nuvele, piese de teatru, proză fantastică şi literatură pentru copii, studii, note de călătorie şi memorialistică.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow