19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Concursul Naţional Micii Matematicieni, la Hârlău

In cursul zilei de astazi, 27 aprilie a.c. a avut loc Concursul National Mici Matematicieni, editia a VIII-a, organizat la Colegiul National Stefan cel Mare Harlau. Au participat peste 250 de elevii din clasele III-VIII, din Pascani, Targu-Frumos, Harlau si Botosani.
Elevii au fost primiti cu bratele deshise de catre conducerea unitatii de invatamant, care le-a oferit tuturor cate o revista de matematica si le-a explicat regulamentul concursului. De asemenea, incepand de anul acesta competitia a fost aprobata de Ministerul Educatiei ca fiind unul de talie nationala, motiv pentru care directorul colegiului se mandreste ca gazduieste acest concurs.

La deschidere a participat si un profesor universitar de la Universitatea Gheorghe Asachi din Iasi, fosta eleva a colegiului, Rodica Laura Tudorache.

Elevii participanti s-au declarat multumiti de subiectele, care li s-a parut usoare, insa rezultatele, care se vor afla la finalul zilei vor fi cele care vor arata priceperea micilor matematicieni. O certitudine pentru cei care vor ocupa primele sase locuri de la clasa a IV-a, este ca vor avea un loc asigurat in clasa urmatoare la Colegiul National Harlau fara sa fie nevoiti sa sustina examen.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow