30.8 C
Paşcani
marți, iunie 28, 2022
Array

Concursul județean “Trăistuța cu datini și obiceiuri” câștigat de Corul “Rază de soare” de la Liceul Teoretic Miron Costin, Pașcani

Elevii de la o şcoală din Paşcani s-au situat pe locul întâi la un concurs judeţean la care au participat aproximativ 250 de elevi. Corul “Rază de soare” de la Liceul Teoretic Miron Costin a câştigat trofeul “Trăistuţa cu datini şi obiceiuri” după o competiţie aprigă disputată cu Ansamblul “Pluguşorul Malanca” din Valea Seacă, cei din urmă obţinând doar locul I nu şi trofeul. Evenimentul a avut loc astăzi la Clubul Copiilor din municipiu, începând cu ora 11:00.
20151217_125032
La competiţie au participat 17 formaţii printre care Ansamblul Folcloric “Plaiuri păşcănene” de la Miron Costin, Ansamblul de dansuri populare “Zorile” din Topile, Ansamblul Folcloric “Izvoraşul” din Târgu Frumos, dar şi corurile de la Şcolile Gimnaziale din Muncelul de Sus şi Conteşti.

Nu au lipsit de la concurs gruprile de mascaţi de la Şcolile din Sireţel şi Moţca, precum şi dansul măştilor sau a caprei din comuna Valea Seacă.

Atât locul doi cât şi trei au fost ocupate de mai multe formaţii, juriul neputând departaja concurenții, iar premiul special a fost înmânat Ansamblului de dansuri populare “Zorile” din Topile.
Concursul judeţean “Trăistuţa cu datini şi obiceiuri” se află la cea de-a doua ediţie şi are ca scop reunirea şcolilor din judeţul Iaşi într-un spectacol de tradiţii specifice sărbătorilor de iarnă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow