19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Concursul județean “Trăistuța cu datini și obiceiuri” câștigat de Corul “Rază de soare” de la Liceul Teoretic Miron Costin, Pașcani

  Ultimele știri

  Elevii de la o şcoală din Paşcani s-au situat pe locul întâi la un concurs judeţean la care au participat aproximativ 250 de elevi. Corul “Rază de soare” de la Liceul Teoretic Miron Costin a câştigat trofeul “Trăistuţa cu datini şi obiceiuri” după o competiţie aprigă disputată cu Ansamblul “Pluguşorul Malanca” din Valea Seacă, cei din urmă obţinând doar locul I nu şi trofeul. Evenimentul a avut loc astăzi la Clubul Copiilor din municipiu, începând cu ora 11:00.
  20151217_125032
  La competiţie au participat 17 formaţii printre care Ansamblul Folcloric “Plaiuri păşcănene” de la Miron Costin, Ansamblul de dansuri populare “Zorile” din Topile, Ansamblul Folcloric “Izvoraşul” din Târgu Frumos, dar şi corurile de la Şcolile Gimnaziale din Muncelul de Sus şi Conteşti.

  Nu au lipsit de la concurs gruprile de mascaţi de la Şcolile din Sireţel şi Moţca, precum şi dansul măştilor sau a caprei din comuna Valea Seacă.

  Atât locul doi cât şi trei au fost ocupate de mai multe formaţii, juriul neputând departaja concurenții, iar premiul special a fost înmânat Ansamblului de dansuri populare “Zorile” din Topile.
  Concursul judeţean “Trăistuţa cu datini şi obiceiuri” se află la cea de-a doua ediţie şi are ca scop reunirea şcolilor din judeţul Iaşi într-un spectacol de tradiţii specifice sărbătorilor de iarnă.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  19.5 ° C
  21.1 °
  16.7 °
  96 %
  4.1kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  26 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet