27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Concursul de matematică “Nicu Șerban”, ediția a VI a

O nouă ediţie a îndrăgitului concurs de matematică “Nicu Şerban” este programată în acest sfârşit de săptămână. Sute de elevi sunt aşteptaţi sâmbătă la Liceul Tehnologic “M. Busuioc” să îşi arate pricepere la adunări, scăderi, exerciţii de logică sau matrici.

Peste 200 de elevi ai claselor III – VIII sunt aşteptaţi să participe la ediţia a VI a a concursului judeţean de matematică ”Nicu Şerban”. Competiţia se va desfăşura sâmbătă, începând cu ora 10.00 la Liceul Tehnologic “M. Busuioc”. Doritorii s-au putut înscrie până astăzi.

Deschiderea oficială a competiţiei va fi făcută de la ora 9.30 de conducerea unităţii de învăţământ, după care elevii vor fi repartizaţi în funcţie de vârstă în săli. Şcolarii au la dispoziţie două ore pentru a rezolva trei subiecte la sfârşitul cărora pot obţine 100 puncte. Exerciţiile au fost elaborate de profesorul de matematică Gheorghe Iacob de la Liceul Tehnologic, profesorul Alina Crăciun şi profesorul Corneliu Brădățeanu de la Liceul Teoretic “M. Costin”.

Lucrările elevilor vor fi corectate în aceeaşi zi, iar în funcţie de rezultatele obţinute se va face un clasament al participanţilor. Vor primi diplome şi premii copii care s-au clasat pe primele patru poziţii.

Concursul a fost iniţiat de către profesorii de la catedra de matematică: Gheorghe Iacob, Mihaela Bisoc, Roxana Rotundu şi este organizat în fiecare an, în memoria profesorului de matematică Nicu T. Şerban care a decedat din cauza unor probleme cardiace, în luna aprilie 2010.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow