17.3 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
17.3 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
Array

Concurs pentru profesori: cel mai bun din lume primeşte 1 milion de dolari

Ultimele știri

O fundaţie din Dubai care activează în domeniul educaţiei va oferi un milion de dolari celui mai bun profesor din lume, dascălul ce și-a dedicat timpul și priceperea elevilor săi și comunității din care face parte.

Concursul este deschis tuturor profesorilor de şcoli, colegii şi licee, iar premiul va fi acordat la Global Education and Skills Forum 2015 din Dubai, de primăvara viitoare. Publicul poate desemna un profesor sau profesorii se pot înscrie singuri la concurs, completând un formular de cerere pe globalteacherprize.com.

Iniţiatorul premiului şi preşedinte al Varkey Gems Foundation, Sunny Verkey, a declarat că recompensa vizează să promoveze profesorii ”ca pe nişte staruri și să pună în evidenţă imensul impact pe care îl au asupra oamenilor”.

”Scopul nostru este să creăm un fel de premiu Nobel, dar în domeniul educaţiei. Acest lucru ne va ajuta să ne atingem obiectivul de a îmbunătăţi şi ridica statutul profesorilor din toată lumea”, a spus Verkey.

Dascălii ce vor să intre în competiţie îşi pot depune a candidatura până la 31 august. Laureatul va fi un profesor ”care a obţinut rezultate excepţionale la şcoală şi a câştigat respectul comunităţii prin activităţi în afara clasei”, prin acţiuni de binefacere, activităţi comunitare, realizări culturale, etc. El trebuie să-i fi încurajat şi pe alţii să facă aceeaşi meserie şi să fi contribuit la dezbateri pe tema educaţiei, să fi deschis calea spre un învăţământ de calitate copiilor din toate mediile şi să fi pregătit tinerii să devină ”cetăţeni ai lumii”.

Câştigătorul va primi milionul de dolari în zece ani, angajându-se în schimb să fie ambasador mondial al fundaţiei şi să ţină conferinţe pentru promovarea prestigiului meseriei de profesor.

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
17.3 ° C
20.1 °
13.9 °
84 %
1.7kmh
2 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
31 °
mie
32 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI