More

  Concurs pentru profesori: cel mai bun din lume primeşte 1 milion de dolari

  Array

  O fundaţie din Dubai care activează în domeniul educaţiei va oferi un milion de dolari celui mai bun profesor din lume, dascălul ce și-a dedicat timpul și priceperea elevilor săi și comunității din care face parte.

  Concursul este deschis tuturor profesorilor de şcoli, colegii şi licee, iar premiul va fi acordat la Global Education and Skills Forum 2015 din Dubai, de primăvara viitoare. Publicul poate desemna un profesor sau profesorii se pot înscrie singuri la concurs, completând un formular de cerere pe globalteacherprize.com.

  Iniţiatorul premiului şi preşedinte al Varkey Gems Foundation, Sunny Verkey, a declarat că recompensa vizează să promoveze profesorii ”ca pe nişte staruri și să pună în evidenţă imensul impact pe care îl au asupra oamenilor”.

  ”Scopul nostru este să creăm un fel de premiu Nobel, dar în domeniul educaţiei. Acest lucru ne va ajuta să ne atingem obiectivul de a îmbunătăţi şi ridica statutul profesorilor din toată lumea”, a spus Verkey.

  Dascălii ce vor să intre în competiţie îşi pot depune a candidatura până la 31 august. Laureatul va fi un profesor ”care a obţinut rezultate excepţionale la şcoală şi a câştigat respectul comunităţii prin activităţi în afara clasei”, prin acţiuni de binefacere, activităţi comunitare, realizări culturale, etc. El trebuie să-i fi încurajat şi pe alţii să facă aceeaşi meserie şi să fi contribuit la dezbateri pe tema educaţiei, să fi deschis calea spre un învăţământ de calitate copiilor din toate mediile şi să fi pregătit tinerii să devină ”cetăţeni ai lumii”.

  Câştigătorul va primi milionul de dolari în zece ani, angajându-se în schimb să fie ambasador mondial al fundaţiei şi să ţină conferinţe pentru promovarea prestigiului meseriei de profesor.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Rețeaua analfabeților ieșeni care au spoliat zeci de milioane. Cum funcționează? Cum se împart banii? Cine e în spate?

  Acuzaţi de Fisc de datorii de milioane de lei, ţiganii se plimbă ani de zile prin tribunale. Mulţi şi-au făcut firme de comerţ cu...

  Dr Gheorghiţă: Luni se va decide în privinţa ridicării limitei de vârstă pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca

  Coordonatorul campaniei naţionale de imunizare împotriva noului coronavirus, col dr Valeriu Gheorghiţă, a declarat că luni, 8 martie, se va decide de către Comitetul...

  În scenariul roșu, clasele terminale continuă cursurile cu prezența fizică a unui număr limitat de elevi

  Ministerul Educaţiei a transmisă tuturor inspectoratelor şcolare şi unităților de învățământ, duminică, o informare pentru clarificarea aplicării prevederilor referitoare la funcţionarea claselor terminale în...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI