23 C
Paşcani
luni, iulie 26, 2021
23 C
Paşcani
luni, iulie 26, 2021
Array

Concurs pentru managementul Casei de Cultura. Pot participa si cei cu studii tehnice

Ultimele știri

Casa de Cultura din Pascani cauta un nou manager. Consilierii au aprobat conditiile concursului care urmeaza sa aiba loc pentru desemanrea celui care va conduce institutia in urmatorii 5 ani de zile. Forma initiala a proiectului de hotarare a fost modificata asa incat sa poata participa si absolventii de studii superioare tehnice.

Pe marginea acestui subiect consilierul juridic al primarului, Dionisie Afloroaei si secretarul Mircea Zuzan au avut opinii diferite.
page

Primul a sustinut ca la concurs nu pot participa decat absolventii cu studii superioare in domeniul stiintelor socio-umane. El a adus ca argument prevederile unei ordonante de urgenta privind management cultural ( 189/2008, modificata) conform careia ,, candidatii trebuie sa intruneasca ,, condiţiile de studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul de activitate al instituţiei” ( art 3 , litera c).

In replica secretarul Mircea Zuzan a spus ca o astfel de conditie restrictiva ar putea fi discriminatorie fata de absolventii de studii superioare tehnice sau cei cu masterate in domeniu.

Pana la urma consilierii au ales sa nu tina cont de litera legii pentru ca la concurs sa poata participa orice absolvent de studii superioare.

Mentionam ca din comisia de examinare fac parte consilierii Gabriela Nedelcu si Carmen Apostol alaturi de un specialist in management cultural de la Iasi. Urmeaza sa fie stabilita data cand va fi organizat concursul. In prezent conducerea interimara este asigurata de sefa Muzeului Municipal Pascani, Dana Calistru.
FOTO stanga Dionisie Afloarei, dreapta Mircea Zuzan

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
23 ° C
23.4 °
22.3 °
73 %
2.8kmh
99 %
lun
21 °
mar
32 °
mie
33 °
joi
30 °
vin
30 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI