More

  Concurs pentru managementul Casei de Cultura. Pot participa si cei cu studii tehnice

  Array

  Casa de Cultura din Pascani cauta un nou manager. Consilierii au aprobat conditiile concursului care urmeaza sa aiba loc pentru desemanrea celui care va conduce institutia in urmatorii 5 ani de zile. Forma initiala a proiectului de hotarare a fost modificata asa incat sa poata participa si absolventii de studii superioare tehnice.

  Pe marginea acestui subiect consilierul juridic al primarului, Dionisie Afloroaei si secretarul Mircea Zuzan au avut opinii diferite.
  page

  Primul a sustinut ca la concurs nu pot participa decat absolventii cu studii superioare in domeniul stiintelor socio-umane. El a adus ca argument prevederile unei ordonante de urgenta privind management cultural ( 189/2008, modificata) conform careia ,, candidatii trebuie sa intruneasca ,, condiţiile de studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul de activitate al instituţiei” ( art 3 , litera c).

  In replica secretarul Mircea Zuzan a spus ca o astfel de conditie restrictiva ar putea fi discriminatorie fata de absolventii de studii superioare tehnice sau cei cu masterate in domeniu.

  Pana la urma consilierii au ales sa nu tina cont de litera legii pentru ca la concurs sa poata participa orice absolvent de studii superioare.

  Mentionam ca din comisia de examinare fac parte consilierii Gabriela Nedelcu si Carmen Apostol alaturi de un specialist in management cultural de la Iasi. Urmeaza sa fie stabilita data cand va fi organizat concursul. In prezent conducerea interimara este asigurata de sefa Muzeului Municipal Pascani, Dana Calistru.
  FOTO stanga Dionisie Afloarei, dreapta Mircea Zuzan

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  CL PASCANI, O NOUA SEDINTA EXTRAORDINARA

  Legislativul pascanean este convocat, din nou, in sedinta extraordinara pe 10 martie a.c., de la ora 14. Pe ordinea de zi sunt doar doua...

  Primăria Pașcani anunță un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă

  Primăria Municipiului Pașcani a anuntat printr-un comunicat de presa un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă. In colaborare cu operatorul judetean,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI