1.9 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Concurs pentru găsirea produselor tradiționale. Vezi condițiile de inscriere – DOC

Concurs culinar inedit derulat in judetul Iasi si nu numai, pentru elevi si studenti. Directia pentru Agricultura Iasi, in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara vor sa gaseasca si sa ateste produsele traditionale din zona Moldovei. Participantii trebuie sa gateasca un anumit tip de mancare, doar cu ingrediente naturale, fara aditivi. Reteta trebuie sa fie una romaneasca si transmisa de la generatii la generatii.

Nu poti uita gustul mancarii de altadata si mai mult decat atat, stii sa gatesti asa cum faceau bunicii tai? Atunci trebuie neaparat sa te inscrii la un concurs care iti poate atesta bucatele ca produse traditionale si in plus, primesti si premii. Directia pentru Agricultura Iasi, impreuna cu Universitatea Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la brad” Iasi, sunt in cautarea gustului bun.

 


Potrivit regulamentului, la concurs pot participa elevi și studenți din zona de nord-est a țării, individual sau în echipă, coordonați de un cadru didactic. Produsul tradițional trebuie să fie original, facut din ingrediente naturale, fara aditivi, dupa o reteta si un procedeu tehnologic traditional. Numele trebuie să fie unic pentru a se putea diferenţia produsul de alte produse similare, o protecţie a proprietăţii intelectuale asupra reţetei şi a modului de obţinere a produsului.

Trebuie sa ai si o poveste a mancarii gatite, de unde o stii si ce legatura are cu zona din care provii. Povestea trebuie să demonstreze că rețeta a fost transmisă de la o generație la alta și să rezulte legătura istorică a produsului tradițional cu locul de producție. Totodată, vor fi atașate copii după documente care arată că are o vechime de cel puțin 30 de ani (ex. monografii, cărți, rețete tradiționale, adeverințe etc.).

Concursul se desfășoară în perioada 1 februarie 2018 – 24 martie 2018, si poti sa trimiti cererea de participare pe adresa de mail gabihoha@yahoo.com până la data de 15 martie. In ultima zi de concurs, trebuie sa iti prezenti produsul la FACULTATEA DE ZOOTEHNIE din IAȘI, în Holul de Marmură. Mai multe detalii gasiti pe site-urile organizatorilor si pe ziarul bittv.info.

REGULAMENTUL-OFICIAL-AL-CONCURSULUI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow