9.4 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

Concurs pe teme eminesciene la Liceul Nicolae Iorga si activitati culturale la Casa de Cultura “Mihail Sadoveanu” Pascani

- Advertisement -

Poetul Mihai Eminescu este comemorat si la doua zile de la nasterea lui. Elevii de la o scoala din Pascani au participat astazi la un concurs cu teme eminesciene. Au trebuit sa recunoasca poezii, sa recite si sa cunoasca in detaliu bibliografia autorului.

Elevii din clasele gimnaziale de la Liceul Tehnologic Nicolae Iorga au sarbatorit astazi printr-un concurs de cultura generala ziua poetului Mihai Eminescu.

Aproape 30 de copii s-au pregatit pentru a raspunde corect la toate intrebarile de la cele doua sectiuni ale competitiei. Au trebuit sa cunoasca foarte bine bibliografia si creatia literara a poetului, pentru a recunoaste versurile din anumite poezii si a completa cuvinte lipsa.

Cei mai buni dintre ei au primit diplome din partea conducerii scolii. Competia a fost la cea de-a saptea editie, anul trecut participand si elevi de la alte unitati de invatamant din oras.

Si la Casa de Cultura a fost o activitate dedicata poetului Eminescu organizata de institutia de cultura in colaborare cu Liceele Mihai Busuioc si Miron Costin. Elevii au recitat poezii din opera eminesciana iar o artista din Targu Neamt a prezentat o expozitie de grafica din colectia Muzeului Judetean Botosani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow