10.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

Concurs Național de Dans la Pașcani

Concurs naţional de dans la Paşcani. Peste 200 de copii vor urcă pe scena din incinta Primăriei Municipiului. Evenimentul organizat de Şcoală Specială din oraş si va avea loc sâmbătă, 9 mai de la ora 10.00.

Evenimentul este la faza regionala şi poartă denumirea de “Împreună pentru viitor”. Acţiunea face parte din Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC). Anul acesta a fost ales municipiul Paşcani gazdă pentru organizarea concursului în urmă rezultatelor extraordinare obţinute în ultimii ani de trupele de dans „Iris” şi „Busuiocul”, trupe de dans ale Şcolii Gimnaziale Speciale Paşcani cu elevi voluntari de la Liceul Teoretic „Miron Costin” Paşcani şi Liceul Tehnologic Valea-Seacă structura Conteşti.

În concurs s-au înscris 13 formaţii de dans din 6 judeţe: Iaşi, Vaslui, Suceava, Botoşani, Neamţ şi Bacău, voluntari din şcolile de masă care vor dansa pe scenă alături de copiii cu CES din şcolile speciale.
Evoluţia în concurs se va face la două secţiuni: dans modern unde vor participa 7 formaţii şi dans tradiţional cu 6 formaţii.
Cele mai bune echipe poziţionate pe locul I vor reprezenta zona nord-est la Festivalul Naţional „Împreună pentru viitor” ce va avea loc la Galaţi.

În juriu vor fi reprezentanţi din judeţele participante, profesori coregrafi, specialişti din învăţământul special şi protecţia copilului dar şi un reprezentant al elevilor.
Aceştia vor lua în calcul criterii de departajare că: impresie artistică, complexitatea coregrafică, costumaţie, componentă formaţiilor, valorizarea abilităţilor elevilor în cadrul dansului.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow