More

  Concurs județean de desene la Liceul Economic ”Nicolae Iorga”

  Array

  Moş Nicolae este unul dintre sfinţii cei mai iubiţi de copii, motiv pentru care astăzi 130 de elevi din judeţ s-au străduit să-i reprezinte chipul şi personalitatea prin tehnici diferite, fie că a fost vorba de grafică, pictură sau tehnici combinate, în cadrul unui concurs deosebit. Drept recompensă pentru străduinţa lor, cu toţii au primit dulciuri.
  Concurs judeţean de desene cu tematică religioasă la Paşcani: Astăzi la Liceul Economic ”Nicolae Iorga” începând cu orele 13.00, 130 de elevi de gimnaziu şi liceu au expus în culori şi linii armonioase, personalitatea Sfântului Nicolae. Competiţia face parte din proiectul judeţean interdisciplinar ” Sfântul Nicolae- văzut prin ochi de copil”.

  Pe lângă acest concurs, în cadrul proiectului vor mai fi organizate 2 evenimente: o conferinţă şi o expoziţie cu cele mai frumoase lucrări ale copiilor. La concursul de astăzi au participat 130 de copii din tot judeţul şi 45 de profesori de religie şi artă plastică, iar scopul competiţiei a vizat cultivarea valorilor morale ale sfinţilor prin exprimări plastice.

  Tema concursului , aşa cum arată şi titlul proiectului, l-a avut în centru pe Sfântului Nicolae, iar elevii care au mai participat şi în anii anteriori au revenit cu drag pentru a reprezenta din nou chipul Sfântului Nicolae.

  Copiii care au participat sunt conştienţi de faptul că icoanele nu sunt simple reprezentări ale sfinţilor, ele fiind menite să transmită privitorilor emoţii şi valori, dincolo de expresie artistică, aşa cum afirmă şi eleva care primit anul trecut premiul de excelenţă în cadrul acestui concurs.

  Precizăm că toţi participanţii vor primi dulciuri în avans de la Moş Nicolae, prin bunăvoinţa Protopopiatului Paşcani, însă doar 25 % dintre ei vor avea şi distincţii, în urmă evaluării juriului, aşa cum prevede metodologia organizării unui astfel de concurs. Lucrările cele mai frumoase vor fi expuse pe dată de 5 decembrie în cadrul unei expoziţii, la Casă de Cultură ”Mihail Sadoveanu”.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI