1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Concurs de scriere creativă și de șah, la Biblioteca din Pașcani

Concursuri inedite la Biblioteca Municipala din Pascani. Pregatirile sunt in toi pentru omagierea celui mai valoros scriitor pascanean, Mihail Sadoveanu, iar elevii din oras si nu numai se pot inscrie la competitiile ce vor avea loc in perioada 2 – 3 noiembrie a.c.

Ajuns la cea de-a doua editie, concursul de scriere creativa si-a schimbat regulamentul, elevii participanti din clasele V – XII, vor trebui sa-si scrie lucrarea pornind de la un fragment din opera marelui prozator pascanean, care va fi inmanat in ziua concursului, la sediul Bibliotecii, fiecare candidat trebuind sa continue textul cu personaje si chiar evenimente noi. Jurijarea va fi facuta de catre profesori de limba si literatura romana, de la fiecare scoala din Pascani.

Festivitatea de premierea va avea loc in ziua de duminica, 3 noiembrie, moment la care va participa si profesorul Leonard Gavriliu, care isi va lansa si cateva carti aparute in ultimii ani la editurile din Iasi.

Si in acest an traditia va fi pastrata, iar pasionatii de sah se vor putea intrece pentru castigarea premiului cel mare. Pentru pasionatii de pictura, conducerea Bibliotecii a pregatit si un concurs atelier de desene.

cartiMentionam ca in perioada 2 – 3 noiembrie la Biblioteca Municipala din Pascani vor avea loc expozitii de carte veche, cu scrierile marelui prozator, cea mai veche opera fiind din 1905, iar cei care vor trece pragul institutiei vor putea admira si o colectie de fotografie cu Mihail Sadoveanu. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow