16.1 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 25, 2021
Array

Concurs de scriere creativă și de șah, la Biblioteca din Pașcani

Concursuri inedite la Biblioteca Municipala din Pascani. Pregatirile sunt in toi pentru omagierea celui mai valoros scriitor pascanean, Mihail Sadoveanu, iar elevii din oras si nu numai se pot inscrie la competitiile ce vor avea loc in perioada 2 – 3 noiembrie a.c.

Ajuns la cea de-a doua editie, concursul de scriere creativa si-a schimbat regulamentul, elevii participanti din clasele V – XII, vor trebui sa-si scrie lucrarea pornind de la un fragment din opera marelui prozator pascanean, care va fi inmanat in ziua concursului, la sediul Bibliotecii, fiecare candidat trebuind sa continue textul cu personaje si chiar evenimente noi. Jurijarea va fi facuta de catre profesori de limba si literatura romana, de la fiecare scoala din Pascani.

Festivitatea de premierea va avea loc in ziua de duminica, 3 noiembrie, moment la care va participa si profesorul Leonard Gavriliu, care isi va lansa si cateva carti aparute in ultimii ani la editurile din Iasi.

Si in acest an traditia va fi pastrata, iar pasionatii de sah se vor putea intrece pentru castigarea premiului cel mare. Pentru pasionatii de pictura, conducerea Bibliotecii a pregatit si un concurs atelier de desene.

cartiMentionam ca in perioada 2 – 3 noiembrie la Biblioteca Municipala din Pascani vor avea loc expozitii de carte veche, cu scrierile marelui prozator, cea mai veche opera fiind din 1905, iar cei care vor trece pragul institutiei vor putea admira si o colectie de fotografie cu Mihail Sadoveanu. ziarulorizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Florin Cîţu vs. Ludovic Orban, la congresul PNL. Liberalii îşi aleg viitorul preşedinte de partid

Congresul PNL îi pune faţă în faţă pe Ludovic Orban, preşedintele actual al partidului, şi Florin Cîţu,...

Heleșteni: Omorât pe drumul sătesc dis-de-dimineaţă de un vitezoman: circula cu mult peste 100 km/h printre case

Un sătean din Heleşteni a fost omorât de maşina unui vitezoman care a ricoşat ca o bilă...

Mărturii dramatice. Valul 4 la Ambulanţă: 20 solicitări pe oră, zi şi noapte, la Iaşi

„Noi suntem cu mâinile goale, la fel ca soldaţii care merg la război şi care nu au...

DEPUTATUL VASILE TOMA, INTREBARI PENTRU PNL

Domnule Premier, domnule Președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor miniștri și demnitari PNL, Congresul sau demisia! Domnule...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI