More

  Concurs de scrabble la Pascani

  Array

  Astazi a avut loc Memorialul Puiu Branner la Scrabble la Primaria Pascani. La concurs au participat 13 persoane, 7 seniori si 6 juniori.

  Concursul de desfasoara pe parcursul a trei probe: duplicat clasic, duplicat eliptic si o problema. Varsta minima de participare este de 6 ani, deoarece participantii trebuie sa aiba cunostinte minime de gramatica si matematica.

  La prima proba, cea de duplicat clasic, castigatorii sunt Radu Radu( III), Darius Drobota(II) si Iustin Enea (I) la categoria junori, iar la categoria seniori, Ioan Romascanu s-a clasat pe locul III, Sergiu Coseri pe locul II, iar Marian Traian a iesit pe locul I.

  Marian Traian, castigatorul primei probe, sustine ca pasiunea lui pentru acest joc este veche de peste 20 de ani, iar pentru a putea juca este nevoie de cunostinte minime de gramatica si de un vocabular cat mai dezvoltat.

  Mentionam  ca evenimentul este la cea de-a treia editie, iar participantii vor primi premii in bani, diplome, medalii si cupe.

  Mai mentionam ca scrabble este un joc în care participanții formează cuvinte prin plasarea de litere pe o tablă având dimensiunile de 15×15 pătrățele. Cuvintele se pot forma pe orizontală sau pe verticală, precum la cuvinte încrucișate, iar punctajul obținut este mai mare atunci când literele folosite sunt mai rare  sau când sunt plasate pe pătrățele divers colorate, care dau diferite bonificații, ale tablei de joc. Numărul de litere și valoarea lor sunt caracteristice fiecărei limbi și se raportează la frecvența apariției lor în limba respectivă. Cuvintele sunt valide doar dacă corespund dicționarelor acceptate oficial.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI