12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Concurs de scrabble la Pașcani. Cei mai buni vor primi premii în bani

Concurs de scrabble la Pașcani. Cei mai buni vor primi premii în bani

 Un eveniment dedicat cuvintelor va deveni tradiție la Pașcani. Este vorba despre Memorialul Puiu Braner la scrabble. Competiția este organziată de Asociația pensionarilor Făclia din oraș în parteneriat cu administrația locală. Deja au avut loc înscrierile, pe liste fiind participanți din Fălticeni, Suceava, Botoșani sau Piatra Neamț. La finalul evenimentului, cei mai buni vor fi premiați cu premii în bani, cupe, medalii și diplome.

În acest an, Memorialul Puiu Braner la scrabble a ajuns la cea de V a ediție. Evenimentul se va desfășura în foaierul Primăriei Pașcani, ca și celelalte ediții de până acum. Deschiderea va fi făcută sâmbătă, 9 septembrie, începând cu orele 09:00 când va avea loc ședința tehnică urmând ca la orele amiezii, 14:00 să fie făcute premierile. La eveniment sunt așteptați și pășcănenii curioși.

La start si-au anunțat prezența mari jucători din județele Moldovei.

Principalul organziator, Vasile Avrămiuc spune că acest joc dezvoltă îndemânarea de a manevra și alcătui cuvinte dar mai ales dezvoltă cunoștinele lingvistice.

Sunt două categorii de participare – juniori și seniori care vor primi premii în bani dacă sunt cei mai buni, 250 lei locul I, 150 lei locul II și 100 lei locul III. De asemenea, se vor acorda și medalii, cupe, diplome, pliante, pixuri. Arbitrii competiției vor avea asigurat transportul. Banii, din bugetul local pentru acest eveniment sunt de 2.700 de lei.

Evenimentul este organziat de Asociația pensioanarilor Făclia din Pașcani, partener fiind administrația locală.

Menţionăm că Puiu Braner s-a născut pe 9 martie 1938 în Paşcani şi a fost unul dintre cei mai buni rebusişti. A publicat în revista Rebus, Magazin, Rebusache sau în Convorbiri Literare.

Un răspuns simplu la întrebarea ce înseamnă scrabble este – joc distractiv, în două, trei sau patru persoane, constând în formarea de cuvinte încrucișate pe o tablă, folosind jetoane pe care sunt notate literele, fiecare jucător trebuind să obțină numărul cel mai mare de puncte prin plasarea literelor mai valoroase pe pătrățelele cele mai favorabile.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow