16.1 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Concurs de pescuit in memoria lui Sadoveanu. Un concurent a prins un crap de 1 kg – FOTO

Zilele “Mihail Sadoveanu”, editia 41 – 2012 din acest an au debutat astazi, 21 octombrie cu un concurs de pescuit. La prima editie a competitiei, intitulata “In imparatia apelor…”, au participat 26 de persoane, pescari impatimiti dar si amatori. Cel mai mic concurent a fost o fetita in varsta de 8 ani din Pascani. Este vorba despre Andra Elena Lupu care de la varsta de 3 ani jumatate merge la pescuit, pasiune mostenita de la parinti. Printre participanti au fost si oameni de afaceri din Pascani, dar si profesori. Pentru ca atmosfera sa fie mai relaxanta unii dintre participanti se amuzau pe seama celorlalti competitiori, cu glumele pescaresti.
Concursul a avut loc la ,,Iazul Harmanesti” proprietatea consilierului jduetean Dinu Apavaloaei, incepand cu orele 9.00, pe doua reprize a cate 2 ore. Dupa mai bine de 4 ore petrecute pe malul iazului, in jurul orei 14.00 s-au anuntat si castigatorii. Au fost oferite premii pentru cea mai mare captura, un crap de aproximativ un kg pescuit de Artur Grecu.
Concursul a fost castigat de Sorin Pantelimon, care s-a clasat pe locul 1. Locul II  a fost obtinut de Marius Turcu, iar locul III de Adrian Gheghi. Au fost acordate si trei mentiuni lui Alex Buruiana, Bogdan Mandric si Ovidiu Mihailescu. Premiile au constat in cupe sculptate in lemn, diplome, scule de pescuit, carti si cd-uri.

Pentru a sarbatori cum se cuvine, partenerul evenimentului, societatea ADEMS SRL, a oferit un ospat pe cinste: ciorba de peste si tocana de legume cu carne, facute la ceaun, stropite cu tuica si bere.

Concursul a fost organizat de Casa de Cultura “Mihail Sadovenau”, in colaborare cu cativa pescari impatimiti: Mihaita Atomei, Sorin Marcu, Dinu Apavaloaiei, Vasile Avramiuc, Nicu Buta, Dan Mantale, Misu Lupuleasa, Vasile Grosu, Silviu Moraru si Mitica Plesca.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow