17.3 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Concurs de fotografie – „Trecere prin vesnicia de la sat”

Provocare pentru elevii Colegiului CF Unirea din Pascani. Profesorul Daniela Orasanu a organizat un concurs inedit, denumit „Trecerea prin vesnicia de la sat”, unde pot participa toti cei care invata in aceasta unitate de invatamant.  Se cauta cele mai frumoase peisaje rurale din zona Pascani, cele mai frumoase fantani, case vechi cu arhitectura taraneasca, straie si obiecte vechi, cei mai frumosi batrani ai satului in portul popular al zonei.

Asadar pasionatii de fotografie si nu numai au iesit la vanatoare de peisaje rustice. Elevii scolii s-au inarmat cu multa rabdare si au mers la bunici, in satele din imprejurimile Pascaniului pentru a surprinde cele mai frumoase instantanee, de la casele batranilor pana la activitatile lor. Astfel elevii, le-au fotografiat odaile, cu stergarele de la icoane, covoarele tesute sau broderiile albe cusute. Pana acum au fost incarcate pe pagina de facebook a concursului, zeci de fotografii.

De exemplu Alisa Mititelu, eleva in clasa a XII a F a Colegiului „Unirea” a facut zeci de instantanee din localitatea Oboroceni.

Jurizarea se face in doua etape, in prima faza sunt evaluate de 2 absolventi de la Unirea, Laura Aparaschivei, promotia 2008, absolventa a Conservatorului, sectia Arta fotografica si Razvan Damian, absolvent promotia 2010. Cel de-al treilea membru al juriului este Daniela Orasanu, cea care a mai organizat pana acum doua expozitii de fotografie ale elevilor, in ianuarie 2009 si martie 2012.
Premierea se face in cadrul Balului de Dragobete, de pe 23 februarie, de la Clubul Copiilor. Vor fi acordate mai multe premii, pe sectiuni. Se cauta si sponsori! ziarulorizont.info

Alte articole