More

  Concurs de creativitate si antreprenoriat, la Colegiul Unirea Pascani

  Array

  Colegiul C.F. Unirea Pascani a fost astazi, 02 aprilie a.c., gazda simpozionului national “Creativitate in educatie si formare profesionala”, editia a III-a, care s-a desfasurat pe mai multe sectiuni. Incepand cu orele 10:00, 16 echipe de elevii din Buzau, Piatra-Neamt, Husi si Harlau, au participat la sectiunea “Creative Business”, un concurs de antreprenoriat pentru elevi.
  Astfel, fiecare echipa a trebuit sa prezinte o idee de afacere cu ajutorul unui slide PowerPoint, prin flyere, pliante, postere, cataloage, calendare dar si printr-un site web. Juriul a fost format din reprezentanti ai mediului de afaceri local, precum Mariana Paduraru, administratorul magazinului Ioana, Marius Pintilie, magazinul Lorimer, Emilian Spiridon, de la Agentia Raiffesen-Bank Pascani si membrii fondatori ai campaniei elev Butterfly Style.

  Au fost prezentate idei de afaceri din toate domeniile. De exemplu, echipa Happy Picture, de la Colegiul National de Informatica Piatra-Neamt, au prezentat mai multe idei de afacerii, precum handmade cu prosoape personalizate, ghid turistic Verbania, Italia – Tinutul Zimbrului, Romania, crescatorie de sturioni sau magazin online de lumanari. Echipa Colegiului Economic Buzau au prezentat producerea si comercializarea produselor cosmetice bio, iar Colegiul National Stefan cel Mare Harlau, au prezentat o afacere ce are o obiect de activitate serviciile de morarit.

  Nici elevii Colegiului Unirea nu s-au lasat mai prejos. Au venit cu idei ingenioase de afaceri precum, servicii tunare auto, handmade papioane, comercializare alimente bio, servicii turistice si organizare evenimente sau servicii amenajare spatii verzi.

  In cea de-a doua sectiune din cadrul simpozionului s-a desfasurat concursul de “Grafica designer computers”, la care de asemenea au participat elevii de la unitatile de invatamant din Targu Frumos, Pascani, Halaucesti, Gastesti, Harmanesti.

  Mentionam ca echipele care s-au clasat pe locurile fruntase au primit diplome de merit.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputatul Petru Movila, candidat PMP la Camera Deputatilor: Solicit redeschiderea şcolilor!

  Şcolile trebuie redeschise pentru că altfel vom fi o societate de diletanţi şi de analfabeţi funcţionali. Toţi elevii trebuie să aibă şanse egale la...

  Ciocoii de ieri, liberalii de azi! Cresc taxele și impozitele locale în primăriile controlate de PNL-iști (P)

  Liberalii s-au văzut cu puterea în mână și au început să atenteze la bunăstarea ieșenilor. În loc să aducă bani în județ pentru investiții...

  După un an extrem de greu, marcat de pandemie, există trei motive de optimism pentru 2021

  După un an extrem de greu, marcat de pandemie, există, totuși, motive pentru a privi cu optimism 2021, crede medicul pediatru Mihai Craiu. Apariția vaccinurilor...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI