9.1 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021

Concurs de colinde, la Deleni – VIDEO


Caminul Cultural din Deleni a fost plin de colindatori la sfarsitul acestei saptamani. Sute de copii de la mai multe scoli au participat la un concurs de colinde. Institutia de cultura a rasunat timp de mai multe ore, iar corurile si formatiile au oferit publicului o atmosfera de sarbatoare. Nu au lipsit zurgalaii, costume traditionale si obiceiurile de iarna.

“Nasterea Domnului-Bucurie Sfanta” s-a numit proiectul educational, la a doua editie, ce a avut loc duminica, la caminul cultural din Deleni. Elevi de la mai multe scoli din localitatile din imprejurimi au pregatit momente artistice de colinde si obiceiuri de iarna. Cei care au dat startul festivalului au fost micutii de la Scoala Gimnaziala Petru Rares, cu un colind compus de Maria Salaru.

Apoi, gazdele au primit colindatori tocmai din Bals: copii imbracati in portul traditional. La fel au fost si cei din Belcesti, premianti ai mai multor concursuri.
Atmosfera de sarbatoare a fost creat si de corurile de la Scoala Gimnaziala Deleni si Scoala Sticlaria. Nu au lipsit nici alaiurile de caiuti si capre.

Proiectul a avut mai multe sectiuni. In cadrul celei de participare indirecta, au fost expuse mai multe lucrari specifice sarbatorilor de iarna, pe holul institutiei de cultura. Cei mai buni dintre ei au fost premiati.

Mentionam ca opt formatii de la Deleni, Feredeni, Slobozia,Hârlău, Pârcovaci, Belcești, Lețcani și Balș au intregit spectacolul de colinde din acest sfarsit de saptamana.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Teroare pe DJ 208 L Pașcani-Miroslovești. Trafic greu, nu sunt marcaje, fisuri în pereți locuințelor din cauza trepidatiilor

Teroare pe un drum judetean asfaltat in urma cu circa un an de zile. DJ 208 L...

Ocolul Silvic Pașcani vinde lemn de foc. Șapte parchete deschise în comunele apropiate municipiului

Locuitorii din comunele apropiate municipiului Pascani si chiar din oras si suburbii, care isi incalzesc locuinta cu...

Tot ce trebuie să știi pentru pregătirea mașinii în sezonul rece. Service-urile auto încep să se aglomereze

Vremea se raceste din ce in ce mai mult, iar soferii incep sa isi pregateasca masina pentru...

Primaria Pascani solicită mai multe doze de vaccin pentru centrul din oraș. A crescut numărul celor care vor să se imunizeze împotriva virusului

Primaria Municipiului Pascani solicita Directiei de Sanatate Publica Iasi mai multe doze de vaccin impotriva COVID 19...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI