More

  Concurs de colinde, la Deleni – VIDEO


  Caminul Cultural din Deleni a fost plin de colindatori la sfarsitul acestei saptamani. Sute de copii de la mai multe scoli au participat la un concurs de colinde. Institutia de cultura a rasunat timp de mai multe ore, iar corurile si formatiile au oferit publicului o atmosfera de sarbatoare. Nu au lipsit zurgalaii, costume traditionale si obiceiurile de iarna.

  “Nasterea Domnului-Bucurie Sfanta” s-a numit proiectul educational, la a doua editie, ce a avut loc duminica, la caminul cultural din Deleni. Elevi de la mai multe scoli din localitatile din imprejurimi au pregatit momente artistice de colinde si obiceiuri de iarna. Cei care au dat startul festivalului au fost micutii de la Scoala Gimnaziala Petru Rares, cu un colind compus de Maria Salaru.

  Apoi, gazdele au primit colindatori tocmai din Bals: copii imbracati in portul traditional. La fel au fost si cei din Belcesti, premianti ai mai multor concursuri.
  Atmosfera de sarbatoare a fost creat si de corurile de la Scoala Gimnaziala Deleni si Scoala Sticlaria. Nu au lipsit nici alaiurile de caiuti si capre.

  Proiectul a avut mai multe sectiuni. In cadrul celei de participare indirecta, au fost expuse mai multe lucrari specifice sarbatorilor de iarna, pe holul institutiei de cultura. Cei mai buni dintre ei au fost premiati.

  Mentionam ca opt formatii de la Deleni, Feredeni, Slobozia,Hârlău, Pârcovaci, Belcești, Lețcani și Balș au intregit spectacolul de colinde din acest sfarsit de saptamana.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Întreruperi de apă în apropierea Pașcaniului

  Întreruperi de apă în apropierea Pașcaniului. //

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet. //

  ApaVital anunță că va achita redevența către municipalitate

  ApaVital a precizat prin intermediul unui comunicat de presa ca a facut demersurile necesare asa incat sa poata achita revedenta către muncipiul Pașcani. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet