23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021
23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021

Concurs de bătut toaca la Pârcovaci. Cei mai talentați tineri au fost premiați

În cursul zilei de joi, 24 iunie, tinerii cei mai de seamă ai satului Pârcovaci au fost așteptați în curtea Parohiei “Sfânta Împărăteasă Pulheria” pentru a lua parte la un concurs de bătut toaca.

Pe lângă semnificația spirituală, competiția are și scopul de a asigura continuitatea acestei practici religioase, care întregește frumusețea slujbelor ortodoxe. În cadrul evenimentului, concurenții îmbrăcați în costume populare au susținut în fața celor prezenți câteva momente muzicale artistice.

Juriul a apreciat atât executarea ritmică a copiilor, cât și implicarea lor sufletească în momentul artistic.

La final, toți concurenții au fost răsplătiți cu premii constând în dulciuri și diplome. Menționăm că acest concurs este realizat în parteneriat cu școala din localitate și a ajuns să numere, în acest an, cea de-a XI-a ediție.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
23.2 ° C
24.3 °
21.2 °
59 %
1.7kmh
36 %
lun
32 °
mar
27 °
mie
29 °
joi
34 °
vin
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI