5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Concurență ,,neloială” la mila Domnului. Protopopiatul Pașcani asmute polițiștii împotriva “călugărilor vagabonzi care cerșesc” pentru construirea unor biserici (VIDEO)

calugar

Protopopiatul Pascani ii loveste sub centura pe calugarii si cetatenii care solicita bani de la trecatori pentru construirea unor lacasuri de cult in alte localitati din tara.

Zilele trecute, Politia Locala din Pascani a fost solicitata sa ia masuri „impotriva fenomenului de cersetorie a calugarilor”. Mai exact, politistii ar trebui sa interzica colectele de bani, materiale sau alimente de catre ,,calugarii vagabonzi sau orice alte persoane” asa cum se arata intr-o recenta hotarare a Sfantului Sinod al BOR.

De asemenea, preotii ar avea dezlegare sa ii legitimize si sa ii traga la raspundere pe rau- facatorii care indraznesc sa ceara cate un banut in numele Domnului.

Solicitarea este cel putin ciudata cu atat mai mult cu cat o parte dintre cei vizati au aprobari semnate chiar de reprezentantii manastirilor sau bisericilor pentru care se strang bani. Un exemplu in acest sens este un calugar din judetul Neamt care strange bani pentru construirea unei schit in comuna Cracaoani. In aceste zile el poate fi intalnit in centrul Pascaniului, in zona Deal. Preotul a povestit reporterilor de la TV BIT ca vine de 14 ani la Pascani pentru a cere bani de la cetateni pentru ca pascanenii sunt darnici si cu sufletul mare.

Desi sunt dispusi sa contribuie cu putin din putinul lor la construirea unei biserici, parerile pascanenilor sunt impartite atunci cand vine vorba despre calugarii cersetori, asa cum sunt denumiti chiar de Biserica Ortodoxa Romana.

Preotul protopop, Pavel Postolache, crede insa ca astfel de actiuni ar aduce atingeri imaginii bisericii. El sustine ca strangerile de bani pentru biserici ar trebui sa se faca numai in lacasele de cult dupa slujbele relogioase.

Mentionam ca acesta actiune vine la cateva zile dupa ce preotul Pavel Postolache a facut un apel public in cadrul sedintei Consiliului Local Pascani pentru obtinerea unei finantari de la bugetul local in vederea continuarii lucrarilor de constructie a catedralei ortodoxe din centrul orasului, constructie inceputa in anul 2000.

 

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow