18.7 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 18, 2021
Array

Concurență la școlile de meserii – VIDEO

Concurenta acerba la scolile profesionale, dupa prima etapa de inscrieri. Numarul celor care solicita sa invete mecanica auto sau croitorie este dublu fata de locurile propuse. La o scoala din Pascani s-au inscris peste 50 de adolescenti fata de 28 de locuri cate sunt propuse la profilul confectii.

Maria Petrovici, directorul Liceului Tehnologic “Mihai Busuioc” din Pascani spune ca nu s-a asteptat sa fie un numar atat de mare de doritori pentru a urma scoala profesionala. Profesorul spune ca unul dintre motive ar fi faptul ca la finalul celor trei ani de curs, elevii vor sti o meserie.

ELEVI

Loredana este unul dintre sutele de elevi din judetul Iasi care a ales scoala proefesionala in locul liceului. Este pasionata de design vestimentar si vrea sa-si faca singura hainele. Mai mult, castigul din toamna, de 200 de lei lunar, bursa acordata de Minister pentru fiecare elev care va invata la profesionala este un alt motiv al alegerii acestui profil.

La şcolile profesionale departajarea se va face în urma unei probe speciale ce va avea loc saptamana viitoare. “Pe zece iunie se dă o probă suplimentară de admitere dar numai la şcolile unde este concurenţă. După ce se dă o probă suplimentară de admitere şi se afişează mediile respective se dă evaluarea naţională” spune Maria Petrovici, director al Liceului Tehnologic “Mihai Busuioc” Pascani.

A doua etapa de inscriere este programată pentru luna iulie. Dacă vor mai rămâne locuri va fi organizată o a treia etapă în luna septembrie. www.bittv.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Incidența COVID-19 a depășit 2/1.000 în orașul Hârlău

Orașul Hârlău a depășit incidența de 2 la mia de locuitori (2,33). În această situație, prin ordinul...

Accident rutier grav dupa Hanul Drăgușeni. O mașină a fost ruptă în două

Accident rutier grav dupa Hanul Draguseni, vineri, in jurul orei 17:00. Intr-o fotografie de la eveniment postata...

Se scumpește apa îmbuteliată. Președintele APIA: Prețul crește cu cel puțin 20% și se va vedea la raft din octombrie

Valul scumpirilor continuă. Va crește și prețul apei îmbuteliate, iar majorarea va fi de cel puțin 20%,...

A fost identificat autorul furtului dintr-un birou din spatele Judecătoriei Pașcani

Poliţiştii Poliţiei Municipiului Paşcani efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Persoana...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI