9.6 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Concluziile procurorilor la un an dupa bataia sangeroasa de la Ruginoasa. 8 dintre batausi au fost trimisi in judecata. Alti doi sunt cercetati pentru tentativa de omor

La aproape un an de la evenimentele sangeroase care au avut loc la ,,bataia traditionala de la Ruginoasa” procurorii au finalizat instrumentarea dosarului si i-au trimis in judecata pe cei vinovati. Este vorba despre 8 persoane care urmeaza sa fie judecate pentru infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri in forma agravanta pedepsita cu inchisoare de la 2 la 7 ani. Alte doua persoane implicate in incident sunt cercetate in continuare pentru infractiunea de tentative de omor, dosarul fiind trimis la Parchetul de pe langa Tribunalui Iasi. Mai mult , alte doua persoane sunt cercetate in continuare de procurorii pascaneni pentru violente minore.

Anchetatorii au ajuns la concluzia ca ,,incidentul s-a produs ca urmare a implicarii persoanelor civile in alaiul cu masti si in confruntarea dintre cele doua grupuri ceea ce a condus la o tulburare a linistii publice ce nu are legatura cu traditia locala, dar si la ingreunarea cercetarilor penale in cauza”.

Pentru ca astfel de evenimente sa nu mai aiba loc procurorii trag un semnal de alarma in legatura cu modul de organizare si desfasurare a acestor traditii. ,,Parchetul, asigura in aceste zile permanenta procurorilor la sediul institutiei pentru a se intervene imediat in supravegherea cercetarilor daca va fi nevoie. Speram ca in acest an evenimentele sa se desfasoare in spiritul traditiei si nu al violentelor excesive…,, se arata intr-un comunicat de presa transmis pe adresa redactiei noastre.
Mentionam ca in urma bataii traditionale de anul trecut au rezultat 3 victime, una dintre ele , fiind internata in stare de coma la Spitalul de Urgente Iasi.

Alte articole