More

  Concluzie şoc. Aproape nici o instituţie din Paşcani nu are autorizaţie de securitate la incendiu. Şedinţa de urgenţă la Primărie, urmeaza controale

  Array

  Aproape toate instituţiile publice din Paşcani ar trebui să fie închise din cauza lipsei autorizaţiei de securitate la incendiu. Este situaţia reală constatata abia astăzi de autorităţile locale, în cadrul unei şedinţe de urgenţă la care au fost convocaţi să participe toţi directorii şi şefii de servicii.

  Ei au încercat să afle ce condiţii trebuie să îndeplinească pentru a intra în legalitate şi ce acte sunt necesare pentru dosare. Deocamdată nu se ştie care dintre instituţii trebuie să obţină autorizaţie şi care pot functiona doar pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere. Problema a rămas să fie clarificate miercuri tot în cadrul unei şedinţe la care este invitat să participe un reprezentant de la ISU Iaşi. Mai mult saptamana viitoare este foarte probabil că în toate institutiiile din Paşcani să fie controale pe acesta temă, iar amenzile sunt uriaşe.
  În momentul de faţă Primăria Paşcani deţine doar un aviz şi numai pe activitatea de la sala multifuncţională. Pentru restul birourilor din institutie nu este eliberat nici un document pe motiv că nu au fost finalizate investiţiile de sistematizare din jurul clădirii. În schimb dotările necesare au fost făcute şi este un plan de evacuare avizat de pompieri. Sunt extinctoare şi hidrante dar mai trebuie cumpărate echipamentele de avertizare în caz de incendiu.
  Viceprimarul spune că nici în perioada imediat următoare nu se vor rezolva problemele din cauza societăţi INCOM care refuză să finalizeze lucrarea şi ca trebuie făcut un inventor şi predate unei alte societăţi.
  Aceeasi situaţie este la Serviciul de Finanţe Publice Locale iar în pieţe este un aviz expirat doar pentru tarabe nu şi pentru hala. Nici Casa de Cultură nu este în legalitate. A avut un aviz, nu autorizaţie PSI dar a expirat. La Biblioteca Municipală problemele sunt şi mai mari. Primăria în calitate de fost proprietar nu găseşte actele şi schiţele tehnice care trebuie puse la dosar. Nici aici nu este autorizaţie sau aviz PSI deşi dotările şi cerinţele au fost îndeplinite şi chiar constatate de inspectorii ISU.
  Culmea este că nici Spitalul de Urgenţă din Paşcani nu are o astfel de autorizaţie ci doar un aviz după ce anul trecut a fost amendată de ISU. In aceeasi situatie se afla si unitatile de invatamant.
  Menţionăm că până la sfârşitul acestei săptămâni Primăria Paşcani urmează să modifice şi regulamentul de eliberare a Acordului teritorial de funcţionare pentru societăţile comerciale, conform unei recente ordonanţe de urgenţă. Mai exact patronii trebuie să obţină mai întâi autorizaţia ISU după care acordul de la Primărie. După clarificarea noilor reguli inspectorii administratiei locale vor ieşi în stradă pentru controale la toate unităţile din Paşcani. Inspectorul ISU Pascani si reprezentantii Primariei au refuzat sa comenteze acesta situatie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI