22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Conacul Polizu, un colt de rai pentru un weekend de neuitat

In aproape un an de zile de cand a fost renovat si redeschis, conacul Polizu din apropierea orasului Harlau a devenit un punct de atractie pentru turistii pretentiosi, si mai ales pentru straini. Asta deoarece, conditiile de cazare si masa dar mai ales arhitectura cladirii si mediul natural unde este amplasat, sunt de neuitat.
Conacul a fost construit de boierul C-tin Ghica in anii 1870-1878, in stil neoclasic. Au fost necesari 5 ani de zile pentru restaurarea si reamenjarea cladirii asa incat sa fie pastrate si scoase in evidenta elementele arhitecturale .
Din vara anului trecut conacul a fost redeschis si reinscris in circuitul turistic national si international. Deocamdata sunt disponibile 12 camere cu paturi matrimoniale cu un standard de confort de 4 stele. Proprietarii conacului vor sa ridice standardele de confort la 5 stele prin amenajarea unui centru spa si a unei sali de conferinte cu toate dotarile necesare.

De asemenea in cadrul aceluiasi complex ar urma sa fie construit si un hotel cu 40 de camere si sa fie amenajate o crama, o salina si o sala de masaj. Turistii care aleg sa isi petreaca timpul liber aici au parte si de alte surprize placute. Mai exact, toata mancarea care este servita clientilor este obtinuta din produse naturale cultivate pe cele 52 de ha de teren ale conacului. De asemenea, livezile, viile si stejarii seculari din imprejurimile fac ca vacantele petrecute la conacul Polizu din judetul Iasi sa fie desavarsite de natura.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow