-0.9 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Comunitatea din Deleni invitată la sfințirea Bisericii Sfântul Andrei

Zi importanta pentru localnicii din Deleni, inainte de inceperea noului an scolar. Duminica, 12 septembrie, cetatenii din comuna, dar si cei din imprejurimi, sunt invitati la sfintirea Bisericii Sf. Ap. Andrei, Deleni II. Evenimentul, cu o incarcatura religioasa semnificativa, va incepe de la ora 7 dimineata, iar slujba va fi oficiata de IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi.

La biserica vor fi si cele patru grupuri din comuna care promoveaza traditiile si folclorul din zona. Este vorba despre Ansamblul Coragheasca, Ansamblul de dansuri Hurgheselul din Feredeni, Grupul Vocal Muguri de Stejar si membrii Atelierului de Mestesuguri si Arta Culinara Traditionala din casa bunicilor. Peste 130 de copii, imbracati in portul popular, vor fi prezenti la importantul eveniment. Participarea lor a fost votata in cadrul sedintei de Consiliu Local, ce a avut loc pe 25 august.

Parintele paroh, Ionut Dan Purcel, reaminteste faptul ca este singura ocazie in care se poate intra pentru inchinare cu toata familia in Sfantul Altar al noii biserici.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow