More

  Comunicat Petru Movila: Contractarea unui credit pentru achiziţionarea autobuzelor a fost decizia corectă!

  Array

  Contractarea unui credit pentru achiziţionarea autobuzelor a fost decizia corectă! Într-un răspuns oferit de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi a Fondurilor Europene se precizează foarte clar că nici măcar în iunie 2017 nu erau disponibile fonduri europene pentru achiziţia unor autobuze.
  La data la care ministerul a răspuns la interpelare, 20.06.2017, instituţia preciza negru pe alb că versiunile finale ale ghidurilor celor două axe pe care se pot cumpăra autobuze sunt în curs de definitivare.
  Votul PMP din Consiliul Local Iaşi în vara anului 2016 a fost soluţia corectă pentru ca ieşenii să poată circula în siguranţă şi în condiţii decente. Indiferent de ceea ce s-a promovat în spaţiul public la acel moment, PMP a luat decizia corectă pentru Municipiul Iaşi.
  Ministerul Dezvoltării a confirmat votul, precizând că sunt doar două axe prioritare unde este eligibilă achiziţia de autobuze pentru prestarea serviciului de transport public de călători:
  – Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă al Axei prioritare 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile
  şi
  – Obiectivul specific 3.2 – Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă al Axei prioritare 3: Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon.
  În ambele cazuri, ministerul preciza că versiunile finale ale ghidurilor erau în curs de definitivare, estimând că vor fi publicate cel târziu în cursul acestei luni.
  “88 de autobuze noi nu sunt suficiente. Este un pas înainte, însă cred că atunci când se vor putea depune proiecte pe aceste două axe, Primăria Iaşi trebuie să ia în calcul schimbarea în totalitate a autobuzelor aflate în parcul Companiei de Transport Public. În momentul lansării apelurilor de proiecte, cei doi consilieri locali ai PMP, Violeta Gaburici şi Daniel Piftor vor depune un proiect de hotărâre privind înnoirea integrală a parcului de autobuze ”, a declarat deputatul Petru Movilă.

  20182200_1581549625211714_759414654_o
  20138134_1581549621878381_2000328012_o

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet