15.8 C
Paşcani
duminică, octombrie 2, 2022

COMUNICAT – MESAJ DE ZIUA MONDIALA A APEI: “ NU LASAM PE NIMENI IN URMA”

- Advertisement -

Mesajul central de anul acesta al Zilei Mondiale a Apei este unul cu profunde și variate înțelesuri, și anume „Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”. Cu alte cuvinte, „Oricine ați fi, oriunde v-ați afla pe această planetă, apa, accesul la apă, este dreptul vostru fundamental”.

Tema din acest an nu a fost aleasă întâmplător, ci este rodul unor analize făcute la nivel global ale căror date sunt alarmante. Iar dacă noi, trăitorii de astăzi, nu luăm măsuri adecvate și cât mai repede, trăitorii de mâine nu vor mai beneficia de acestă resursă vitală, apa, sau acolo unde ea încă ar exista, va avea o calitate profund și cvasidefinitiv afectată. (Ioan DENEȘ, ministrul Apelor și Pădurilor)
Pentru Administraţia Naţională „Apele Române”, Ziua Mondială a Apei nu este numai un eveniment anual, ci este un prilej de a marca importanța activităţii noastre, având în vedere că eforturile noastre sunt permanent concentrate în scopul asigurării resurselor de apă pentru toate folosințele, precum și pentru protejarea acestei resurse. Astfel, Administraţia Naţională „Apele Române” realizează managementul integrat al resurselor de apă din punct de vedere cantitativ și calitativ, având ca bază legislația națională și europeană din domeniul apelor. (Victor Sandu,Director General , Administratia Nationala,,Apele Romane’’)
Si in acest an,pe data de 22.03.2019, Sistemul Hidrotehnic Independent Pascani in colaborare cu Colegiul National Mihail Sadoveanu Pascani, Liceul Teoretic ,,Miron Costin ” Pascani si SC APA VITAL IASI, va marca evenimentul printr-o serie de activitati:
– concurs de desene cu tema,,Apa pentru toti”,actiune ce va avea loc la sediul Liceului Teoretic ,,Miron Costin ” Pascani ora 9:00.
– Activitate interactiva ,,Apa -sursa pretioasa pentru viata”,participa elevi clasa a-IX -a de la Colegiul ,,Mihail Sadoveanu”Pascani,locul de desfasurare fiind Laboratorul de calitatea apei SHI Pascani ,ora 9:00.
– Vizita la Baraj priza Blagesti ”,participa elevi clasa a-IX -a de la Colegiul ,,Mihail Sadoveanu”Pascani, ora 10:00.
– Vizita la Statia de epurare Pascani ,activitate realizata in parteneriat: SHI Pascani -SC APA VITAL Iasi – Colegiul National Mihail Sadoveanu Pascani ,ora 11:00.
Director SHI Pascani, Ing. Petru Dascalu

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow