24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Comunicat: Deputatul Vasile Axinte, despre tichetele culturale

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind biletele de valoare, prin care se introduce tichetul cultural. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modul şi condiţiile de acordare a biletelor de valoare angajaţilor. Totodată, iniţiativa legislativă vizează unificarea legislaţiei privind acordarea tichetelor de masă, a tichetelor-cadou, tichetelor de creşă şi a voucherelor de vacanţă, precum şi introducerea de unui nou tip de bilete de valoare, respectivul tichetul cultural.

“Ieri (nr 12 iunie) s-a discutat în Comisia pentru muncă și protecție socială de unde fac și eu parte despre proiectul de lege privind biletele de valoare care pot fi acordate angajaților. Aici sunt incluse și tichetele culturale, bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri şi servicii culturale. Un proiect bun pentru angajați mai ales că noutatea sunt tichetele culturale, bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri şi servicii culturale. Bunurile şi serviciile culturale pot fi abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecţii cinematografice, muzee, festivaluri, târguri şi expoziţii, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor; dar și pentru cărţi, manuale şcolare, albume muzicale, filme, în orice format. Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor culturale nu poate depăşi suma de 150 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 300 de lei/eveniment pentru cele acordate ocazional”, conform proiectului, a precizat deputatul Vasile Axinte.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele de creșă, tichetele culturale și voucherele de vacanță pot fi acordate de firme și instituții, angajaților. Aceste vor fi emise și pe suport electronic.

Proiectul propunea inițial introducerea a două noi tipuri de tichete, cele pentru sport și culturale, dar în cele din urmă deputații au introdus, ca noutate în lege, doar tichetele culturale.

Proiectul legislativ va fi transmis acum spre promulgare președintelui Iohannis și ar urma să intree în vigoare la 1 ianuarie 2019.

Mai multe informații despre proiect, accesând acest link –  http://www.cdep.ro/proiecte/ 2017/500/60/2/in240.pdf

Cu deosebit respect,

Deputat PSD Iași, Vasile Axinte

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.7 ° C
26.2 °
24 °
65 %
2kmh
98 %
Dum
24 °
lun
35 °
mar
27 °
mie
27 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI