13.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Array

Comunicat de presă: Senatorul Constantinescu solicită bani pentru investiţii în judeţ

Senatorul PSD Florin Constantinescu a avut în această săptămână o serie de interpelări care vizau probleme locale şi centrale.
Constantinescu a adresat o întrebare către Compania Naţională de Investiţii prin care se cerea analizarea posibilităţii finanţării unui Cămin Cultural în satul Criveşti, comuna Vânători. Demersul senatorului se bazează pe lipsa unei săli de cultură care să deservească comunitatea formată din aproximativ 1700 locuitori.
Cea de-a doua întrebare este adresată Ministerului Sănătăţii şi are ca obiect dotarea secţiei prosectură a Spitalului Municipal Paşcani. Pe parcursul mandatului senatorul a mai solicitat dotarea acestei secţii. În cadrul iniţiativei, senatorul aminteşte că în anul 2009 prin adresa 2939/06.03.2009 emisă de Spitalul Municipal Paşcani s-a depus la Ministerul Sănătăţii documentaţia privind ,,Modernizare secţie Prosectură‘’ precum şi dotarea cu două agregate frigorifice, mese pentru presectură şi alte elemente necesare activităţii specifice. Florin Constantinescu aduce aminte Ministrului Sănătăţii faptul că secţia de presectură din cadrul Spitalului Municipal Paşcani nu a fost modernizată până acum iar în cadrul spitalului funcţionează o secţie de « Îngrijiri Paleative » care este prima sectie cu acest specific în sistemul public din ţară. În context, Constantinescu solicită Ministerului Sănătăţii înscrierea pe lista de investiţii a dotărilor prevăzute în proiectul nr.9018 din anul 2009 privind modernizarea presecturii de la Spitalul Municipal Paşcani.
O altă interpelare se referă la proiectul de buget pentru 2013 şi este adresată Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. « Mai sunt şapte săptămâni până la alegerile parlamentare, timp în care bugetul pe 2013 trebuie să intre în dezbaterea camerelor şi să fie votat.(…) Propunerile noastre pentru bugetul pe 2013 trebuie să se concentreze pe domenii prioritare, cum ar fi educaţia şi sănătatea. Cred că proiectul nostru de buget trebuie să includă investiţii şi bani pentru infrastructură”, afirmă senatorul păşcănean în cadrul interpelării.
Biroul de presă
PSD Paşcani

Alte articole