27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Comunicat de presă: Bugetul propus de PSD pentru 2021: responsabilitate asumată pentru siguranța României

În orice democrație și sistem sănătos, Opoziția trebuie să joace un rol activ, asumându-și pe deplin rolul de observator și monitor permanent al actului de guvernare pentru asigurarea și garantarea reprezentării cu exactitate a nevoilor și interesele tuturor cetățenilor.
De aceea, în premieră în România, Partidul Social Democrat a creat bugetul alternativ de stat pentru 2021. Un buget care, după cum bine știe toată lumea, trebuia creat demult de triada de la guvernare, care continuă să întârzie nepermis de mult într-un act fundamental ce privește o țară și un popor. Nu doar că nu s-a asigurat până acum principiul transparenței, mai mult, suntem deja la finele primei luni a anului și nimeni nu cunoaște modul în care bugetul României pentru anul în curs a fost gândit și, mai ales, cum va asigura el întregul necesar al cheltuielilor statului. În condițiile în care ne confruntăm și cu o criză majoră provocată de pandemia de COVID-19.
Prin urmare, urmărind aplicarea principiilor bugetare de referință pentru orice stat în care stabilitatea și dezvoltarea sunt garanții, nu promisiuni, Bugetul Alternativ de Stat al PSD pentru 2021 pleacă de la condițiile potrivit cărora bugetul României trebuie să fie pentru oameni, nu pentru clientela politică, pentru dezvoltare, nu pentru înghețare, pentru asigurarea ieșirii din cercul vicios al austerității, pentru reducerea deficitului bugetar și pentru stoparea creșterii taxelor sau introducerii de altele noi.
Bugetul elaborat și propus de PSD vizează 6 obiective principale cu garanția atingerii lor prin argumente și date fundamentate, și anume:
Stoparea răspândirii virusului SARS-COV2
Revenirea economică sustenabilă
Bani mai mulți la buget
Stimularea muncii prin creșterea veniturilor
Siguranța locurilor de muncă
Patriotism economic. Fabricat în România
Astfel, se alocă mai mulți bani următoarelor domenii și sectoare cheie nu doar atât de nepermis de private de fondurile necesare, dar care au cea mai mare nevoie de a fi susținute coerent și consistent în relație directă cu creșterea nivelului de trai și de țară: Sănătate, Educație, Agricultură, Investiții în infrastructură, Digitalizare și inovare, IMM, Salarii, Alocații, Pensii. Vorbim, spre exemplu, de alocări bugetare suplimentare de o importanță fără echivoc de +30% pentru Sănătate și +18% pentru Educație și Investiții.
De asemenea, așa cum prevede Bugetul alternativ creat de PSD, este nu doar esențial, ci de o minimă etică și igienizare a actului de guvernare ca, pentru aceste niveluri, fondurile alocate să fie mai mici:
1. Parlament- bugetul de funcționare
2. Guvern- fondul de rezervă aflat la dispoziția Premierului
3. Ministerul Finanțelor- acțiunile generale
Alături de colegii mei din Partidul Social Democrat, consider că propunerea noastră de Buget pentru 2021 este atât un pas către normalitate și siguranță pentru toți românii și pentru România, cât și dovada de maximă implicare și responsabilitate, care, încă o dată, ar trebui să îi responsabilizeze pe toți cei care au sarcina și obligația ca statul român și cetățenii săi să beneficieze de certitudinea cadrului de viață și de dezvoltare.
Vă mulțumesc.

Deputat de Iași,
Vasile Toma

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Movila: Patru dosare grele care arată românilor că poți muri cu dreptatea în mână.

10 august, Colectiv, dosarul Revoluţiei, Mineriada. Patru dosare grele...

România educată este repetentă (P)

România este din nou codașa Europei în ceea ce...

Petru Movila: Unde sunt autostrăzile si spitalele?

Că în Regiunea de Nord-Est nu există infrastructură şi...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow