16.9 C
Paşcani
vineri, octombrie 7, 2022

Comunicat de presă – Asociația „Go Care România” O nouă oportunitate educativă a fost creată pentru elevii cu cerințe educaționale speciale din Târgu Frumos

- Advertisement -

Asociația „Go Care România”din Pașcani organizează proiectul „Pe urmele Voievodului Ștefan cel Mare”, o excursie în nordul Moldovei, pentru un grup de 21 de elevi de la Școala Profesională Specială „Trinitas” Târgu Frumos, însoțiți de profesori și părinți.
Traseul va cuprinde obiective din județele Neamț și Suceava, copiii având posibilitatea să viziteze obiective de interes pentru aceștia, printre care Cheile Bicazului, mânăstirile Bistrița, Pângărați, Cetatea Neamțului, Planetariumul din Suceava. Grupul de copii, părinți și profesori vor înopta la Mânăstirea „Petru Vodă”, unde micuții vor putea participa la activități de cult, deosebit de interesante.
Excursia durează două zile, în 29 și 30 mai și face parte din cadrul programului de activități școlare„Săptămâna altfel – să știi mai multe, să fii mai bun”, desfășurat de școala beneficiară. Activitatea se intitulează „Pe urmele Voievodului Ștefan cel Mare”.
Proiectul este sponsorizat prin programul Start ONG, derulat de Asociația Act for Tomorrow și finanțat de Kaufland România. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară.
„Activităţile complementare concretizate în excursii, drumeţii și vizite imprimă elevilor un anumit comportament, o ţinută adecvată situaţiei, declanşează anumite sentimente. Copiilor cu nevoi speciale, majoritatea provenind din familii defavorizate, li se ofera acum o oportunitate, având susținerea financiară oferită de programul StartONG. Apreciem faptul că programul poate fi accesat foarte ușor, pe tot parcursul anului, atât de organizațiile nonprofit cât și de instituțiile de învățământ. Pot spune că sumele oferite sunt destul de generoase și asigură un anumit confort din această perspectivă.” – declară dl. Liviu Vasile , director executiv al Asociației „Go Care Romania ”, coordonator al activității.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow