-4.7 C
Paşcani
luni, ianuarie 24, 2022

Comunicat: Consilierii județeni PMP solicită demisia celui mai incompetent președinte de Consiliu Județean din istorie

           Comunicat:  Grupul consilierilor județeni PMP solicită demisia președintelui Consiliului Județean, Maricel Popa. Această solicitare este motivată de lipsa de comunicare, de lipsa de transparență şi de numeroasele dovezi de incompetenţă de care a dat dovadă în gestionarea proiectului spitalului mobil destinat tratării pacienților diagnosticați cu sindromul respirator Covid-19.

            „Chiar de la demararea acestui proiect, grupul de consilieri județeni PMP a dat dovadă de bună credință și a votat alocarea a 10,3 milioane de euro pentru spital. La această sumă se adaugă cele 3,6 milioane de euro, bani care reprezintă contribuția Consiliului Județean Neamț. De-a lungul acestor aproape două luni, am solicitat în numeroase rânduri transparentizarea costurilor și licitațiilor din cadrul proiectului și o atenție deosebită în ceea ce privește partea de legalitate. Pe parcurs am aflat, mai mult pe surse decât de la conducerea instituției, că au apărut o serie de probleme, că este nevoie de asfaltarea platformei unde va fi amenajat spitalul, că ar fi nevoie de alocări financiare suplimentare și că modulele care compun spitalul mobil nici nu au plecat din Turcia. Totul a culminat cu vestea că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest, organismul prin care a fost depus cererea de finanțare, se află în imposibilitatea de a accesa fonduri europene pentru proiect, astfel că banii cheltuiți nu mai pot fi recuperați

            Conducerea Consiliului Județean este datoare față de toți ieșenii și nemțenii cu explicații în legătură cu faptul că am rămas fără spital și că avem şi o gaură de multe milioane de euro în buget. Pentru a acoperi valul de critici, credem că Maricel Popa va încerca distragerea atenției, de aceea considerăm că doar demisia directorului Euronest nu este de ajuns. Din cauza acestui eșec răsunător solicităm demisia lui Maricel Popa, cel mai incompetent președinte de Consiliu Județean din istorie. Ar fi singurul gest de onoare pe care l-ar face în tot acest mandat”, a declarat Constantin – Marian Uscatu, liderul grupului de consilieri județeni PMP.

 

FOTO – DEP PETRU MOVILA , PRESEDINTE PMP IASI

DE LA ACELAȘI AUTOR

USR Pascani, mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

Organizația USR Pașcani a sărbătorit Ziua Unirii Principatelor Române....

Cum se aplică măsurile de plafonare și compensare pentru facturi

Guvernul a publicat vineri Ordonanța de urgență prin care...

VIDEO. Laboratorul care îi pregăteste pe oameni pentru a doua viață. Ce este și cum se face crioconservarea

Crioconservarea este o zonă experimentală de cercetare în care...