More

  Comunicat: Conferinţa Naţională a Asociaţiilor de Proprietari. Ce probleme au fost discutate

  Array

  Sub deviza „Parteneri pentru dezvoltare durabilă!”, Liga Asociaţiilor de Proprietari Negreşti-Oaş, în colaborare cu Liga Naţională a Asociaţiilor de Proprietari Habitat, cu sprijinul deosebit al Primăriei Negreşti-Oaş a organizat la sfarsitul saptamanii trecute Conferinţa Naţională a Asociaţiilor de Proprietari .
  La eveniment au fost prezenti Aurelia FEDORCA – primarul oraşului Negreşti Oaş , Bogdan ALEXA- Vicepresedinte A.N.R.S.C , Mihai MEREUTA – Presedinte Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale , ai furnizorilor de utilităţi dar şi membri şi reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari din 32 de localităţi din ţară.
  În cadrul evenimentului au fost dezbătute subiecte legate de îmbunătăţirea cadrului legal ce guvernează organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, dar şi cadrul legal în domeniul serviciilor publice şi a eficienţei energetice.
  De asemenea, au avut loc discuţii despre situaţia programelor naţionale în domeniul locuinţelor (reabilitare termică, consolidare, strategii), dar şi dezbateri cu privire la contorizarea individuală, repartizarea de costuri / facturare şi contrafacturare individuală – apă rece, apă caldă, apă menajeră, căldură şi gaze naturale.
  In cadrul conferintei Vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) , Bogdan Alexa a prezentat reglementarile si situatia actuala a Serviciilor Comunitare de Utilitati Publice.
  “Serviciile comunitare de utilităţi publice, prin natura şi scopul lor fac parte din categoria Serviciilor de Interes Economic General aşa cum sunt definite de Comisia Europeană.
  Implementarea legislaţiei Serviciilor Comunitare de Utilitati Publice este foarte importantă mai ales că există trei servicii primordiale pentru asigurarea sănătăţii şi siguranţei populaţiei :
  • Serviciul apa canal=Drept fundamental la viaţă
  • Salubritatea=Mediu curat aer, apă, sol
  • Energie termica=Confort termic
  Piaţa acestor servicii este o piaţă reglementată, dar încă există necorelări şi suprapuneri legislative cu legislaţia cadru sau cu a altor sectoare, cât şi cu prevederile europene.
  Este necesară creşterea gradului de implicare a tuturor autorităţilor administraţiei publice decidente – locale , județene şi centrale în vederea implementării reglementărilor serviciilor comunitare de utilitati publice.
  Respectarea reglementărilor trebuie asigurată de toti participanţii la piaţa serviciilor comunitare de utilitati publice : autoritatile administratiei publice locale/asociatiile de dezvoltare intercomunitare, operatori locali/regionali si utilizatorii.
  Creşterea rolului societăţii civile : patronat, sindicat, asociaţii profesionale şi ale consumatorilor în procesul de elaborare, consultare a reglementărilor ar duce la o dezvoltare durabila a serviciilor comunitare de utilitati publice .”

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI