More

  Comunicat ApaVItal: Apă potabilă și condiții de secolul XXI și pentru locuitorii din Blăgești!

  Array

   

  Fidelă angajamentelor asumate față de locuitorii Pașcaniului, S.C. ApaVital S.A. a finalizat cu succes prima fază a realizării rețelei de alimentare cu apă din suburbia Blăgești a municipiului Pașcani. Investiția constă în extinderea rețelei de alimentare cu apă pe o distanță de 2200 de metri. Prin dimensiunea resurselor, a personalului, materialelor și utilajelor implicate în derularea acestor lucrări, ApaVital a implementat astfel cele mai consistente investiții în rețelele cu apă realizate în municipiul Pașcani în ultimii mai bine de 10 ani.

   

  În perioada imediat următoare locuitorii din Blăgești au ocazia de a fructifica investiția realizată, prin branșarea la noua rețea a locuințelor tuturor celor care își vor exprima dorința în acest sens. Până în acest moment avem deja un număr de două locuințe branșate la rețea, cărora ApaVital le furnizează apă potabilă și încă 19 cereri de încheiere de contracte de furnizare a apei potabile în curs de soluționare favorabilă, în următoarele două săptămâni.

   

  În dorința de a veni în întâmpinarea dorinței și nevoilor locuitorilor, ApaVital a redus la minim costurile de branșare, întrucât la cererea beneficiarilor, au fost realizate inclusiv legăturile de la conducta magistrală până la locul de amplasare al căminelor de branșament, care urmează să fie realizate de către proprietari. Pentru a diminua cât mai mult cheltuielile locuitorilor, aceștia vor achita doar contravaloarea materialelor și avizul de branșare, în total cel mult 432 de lei de gospodărie.

   

  Tot în acest an, la Blăgești va continua extinderea rețelei de apă și pentru locuințele aflate pe străzile secundare, aflate în planurile doi și trei față de rețeaua magistrală. De asemenea, odată cu implementarea efectivă a proiectului POIM, începând cu anul 2017, în suburbia Blăgești va fi realizată și rețeaua de canalizare, locuitorii beneficiind astfel de condiții de viață și igienă demne de secolul XXI.

   

  În măsura în care relațiile de cooperare dintre ApaVital, locuitorii Pașcaniului și autoritățile locale se vor consolida și amplifica, începând cu 2017 va demara cea mai mare investiție realizată în infrastructura orașului Pașcani de după 1989, respectiv reabilitarea, înlocuirea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, atât în zona de blocuri, în cartierul Aerodrom, cât și în suburbiile mun. Pașcani, în conformitate cu listele de priorități stabilite deja de comun acord cu reprezentanții autorităților locale.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI