More

  Comune din județul Iași se înfrățesc cu moldovenii

  Array

  Mai multe comune din județul Iași se vor înfrăți în următoarea perioadă cu Republica Moldova. Zilele trecute a avut loc Forumul Regional “Cooperare regională: noi parteneriate – noi oportunităţi”, organizat de Consiliul Raional Ungheni, în parteneriat cu Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru. Pe listă se află Lespezi, Mogoșești Siret, Deleni, Sirețel.

  16 administrații locale din județul Iași și Republica Moldova se vor înfrăți în următoare perioadă. Deocamdată, în perioada 8 – 9 octombrie primarii au participat la Forumul Regional „Cooperare regională: noi parteneriate – noi oportunităţi”, organizat de Consiliul Raional Ungheni, în parteneriat cu Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru.

  La evenimentul desfășurat în Ungheni, Republica Moldova s-a discutat despre inițierea de acorduri între administrații publice locale din cele două state. Pentru început, edilii au semnat scrisorile de intenție pentru acordul de colaborare (înfrățire).

  „Sunt convins că aceste acorduri vor fi de bun augur pentru toţi românii din Republica Moldova şi din România şi se vor concretiza în proiecte frumoase şi de durată. Toţi trebuie să ne aducem contribuţia pentru a crea o legatură din ce în ce mai consolidată şi puternică între comunităţile noastre. Asumându-ne împreună aceste înfrăţiri, ne asumăm şi strategia de consolidare a comunităţilor locale, dar şi dezvoltarea lor. Scopul nostru este de a îmbunătăţi, din toate punctele de vedere situaţia judeţelor, oraşelor şi satelor în fruntea cărora ne aflăm” a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași și președintele Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.

  Printre comunitățile care au semnat scrisorilepentru acordurile de colaborare se numără și administrațiile din Deleni, Lespezi,  Mogoșești-Siret, Sirețel.

  Primărie România (județul Iași) Primărie Republica Moldova (raionul Ungheni)

  1. Cozmești ——-c. Măcărești
  2. Deleni ———- Or. Cornești
  3. Dobrovăț ———c. Boghenii Noi
  4. Erbiceni …………c.Hîrcești
  5. Grozești ……………s.Buciumeni
  6. Lespezi ……………s.Cetîreni
  7. Mogoșești-Siret ……………..s.Teșcureni
  8. Moșna …………..s.Unțești
  9. Movileni …………s.Costuleni
  10. Plugari …………..c.Florițoaia Veche
  11. Răchiteni ……………s.Măgurele
  12. Sirețel …………..s.Rădenii Vechi
  13. Sinești……………… c.Condrătești
  14. Țuțora …………..c.Valea Mare
  15. Victoria……….. c.Manoilești
  16. Voinești ……………..c. Petrești.

  La eveniment au mai participat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, Neculai Vitelaru, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Regiunea Nord-Est, România, Petru Liţiu, consul Biroul Consular al României în Ungheni, Ludmila Guzun, președintele Raionului Ungheni, Iulia Iabanji, director general Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Republica Moldova, Anne-Marie Scotto, Operation Village Roumains Franţa, Francisc Giurgiu, Operation Village Roumains România, Mihail Burlaka, preşedintele Consiliului Raional Berşad, Ucraina, reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor și Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, primari ai comunelor din judeţul Iaşi şi raioanelor din Republica Moldova.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI