Comuna Todiresti s-a infratit cu localitatea Ulmu din Republica Moldova

Acord de infratire cu fratii de peste Prut, semnat la ceas de mare sarbatoare intr-un sat din apropierea municipiului Pascani. Comuna Todiresti s-a infratit cu localitatea Ulmu, din raiul Ialoveni, Republica Moldova, pe 19 august, cand a fost si ziua comunei. Delegatia din strainatate a fost formata din primarul Veaceslav Druceanu, alaturi de consilieri locali si un ansamblu folcloric.

Ei au fost primiti de catre autoritatile locale in mod traditional.

Apoi, in incinta primariei au avut loc discursurile oficialitatilor. Primarul din Todiresti, Ovidiu Droanca, a fost primul care a vorbit despre importanta acestei infratiri.

A urmat edilul din Ulmu, care a precizat ca se simte „ca acasa”, chiar daca este intr-o comuna din Romania. Cei doi isi doresc o colaborare frumoasa, cu proiecte care sa ajute la dezvoltarea celor doua comunitati.

La eveniment a participat si presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa.

Dupa partea oficiala, ansamblul din Republica Moldova a sustinut si un program artistic pentru locuitorii din Todiresti.

Mentionam ca localitatea Ulmu are circa 3.300 de locuitori si se afla la o distanta de 35 de km de Chisinau. Tradițiile naționale sunt respectate cu sfințenie, populația satului alcătuind-o exclusiv moldovenii vorbitori de limbă română.

Sursa foto Facebook Maricel Popa

 

 

 

Slider