Încă un pas pentru înfrăţirea municipiului Paşcani cu o comună din Republica Moldova care poartă acelaşi nume. La patru luni după prima întâlnire dintre primarii celor două localităţi, legislativul păşcănean are în dezbatere un acord de colaborare. Proiectul urmează să fie aprobat în şedinţa programată pe 27 septembrie. Totodată edilul municipiului va fi desemnat să semneze acordul de înfrăţire. Evenimentul va avea loc cel mai probabil în luna noiembrie, acasă la fraţii moldoveni.

Înfrăţirea a fost aprobată şi de reprezentanţii comunei Paşcani. Cele două părţi se angajează să dezvolte şiş a deruleze mai multe proiecte privind schimbul de experienţă pe probleme administrative, sociale, culturale şi educaţionale În plan economic se doreşte încurajarea schimburilor comerciale cu materii prime, produse alimentare bunuri de consum şi echipamente precum şi organizarea de întâlniri între agenţii economici.

Invitaţia de înfrăţire a venit din partea comunităţii moldovene în întâlnirea care a avut loc la Paşcani pe data de 24 mai a.c.
Comună Paşcani din Republica Moldova are 2493 de locuitori, în două sate: Paşcani şi Porumbeni. Se afla în apropierea Chişinăului, capitala Republicii Moldova şi la o distanţă de 234 km de municipiul Paşcani. În comună îşi desfăşoară activitatea Primăria, doua grădiniţe, o şcoală gimnaziala, o bibliotecă şi 27 societăţi comerciale.

Slider


loading...
Slider