18.6 C
Paşcani
miercuri, august 4, 2021
18.6 C
Paşcani
miercuri, august 4, 2021

Comuna şi municipiul Paşcani – acordul de înfrăţire aştepta votul consilierilor

Încă un pas pentru înfrăţirea municipiului Paşcani cu o comună din Republica Moldova care poartă acelaşi nume. La patru luni după prima întâlnire dintre primarii celor două localităţi, legislativul păşcănean are în dezbatere un acord de colaborare. Proiectul urmează să fie aprobat în şedinţa programată pe 27 septembrie. Totodată edilul municipiului va fi desemnat să semneze acordul de înfrăţire. Evenimentul va avea loc cel mai probabil în luna noiembrie, acasă la fraţii moldoveni.

Înfrăţirea a fost aprobată şi de reprezentanţii comunei Paşcani. Cele două părţi se angajează să dezvolte şiş a deruleze mai multe proiecte privind schimbul de experienţă pe probleme administrative, sociale, culturale şi educaţionale În plan economic se doreşte încurajarea schimburilor comerciale cu materii prime, produse alimentare bunuri de consum şi echipamente precum şi organizarea de întâlniri între agenţii economici.

Invitaţia de înfrăţire a venit din partea comunităţii moldovene în întâlnirea care a avut loc la Paşcani pe data de 24 mai a.c.
Comună Paşcani din Republica Moldova are 2493 de locuitori, în două sate: Paşcani şi Porumbeni. Se afla în apropierea Chişinăului, capitala Republicii Moldova şi la o distanţă de 234 km de municipiul Paşcani. În comună îşi desfăşoară activitatea Primăria, doua grădiniţe, o şcoală gimnaziala, o bibliotecă şi 27 societăţi comerciale.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
18.6 ° C
19.5 °
17.8 °
77 %
1.1kmh
1 %
mie
30 °
joi
34 °
vin
28 °
sâm
25 °
Dum
21 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI