19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Comuna Ruginoasa – premiu pentru cel mai frumos sat cultural

  Ultimele știri

  Comuna Ruginoasa este începând de astăzi una dintre cele mai frumoase zone europene, datorită portului, tradițiilor, evenimentelor organizate aici și a turismului cultural. Oficial, premiul a fost dat astăzi în cadrul finalei competiției – Cele mai frumoase sate culturale ale Romaniei 2016, eveniment organizat de Ambasada Franței în România și a unei delegații de la Bruxelles.

  Cu peste 6.000 de locuitori și datorită evenimentelor culturale și tradiționale organizate, comuna Ruginoasa a primit titlul de Cel mai frumos sat european. Premiul a fost înmânat astăzi reprezentanților comunei, directorul școlii gimnaziale, Irina Dodu și directorul Centrului Cultural, Cristina Axinia, care s-au deplasat la București la Muzeul Satului pentru a prezenta un mic program artistic și lucrările de pictură a unei eleve talentate din comună.

  Pe lângă activitățile din ultima perioadă organizate în comună, Festivalul Pălăriilor, Festivalul  Mărțișorului, Târgul Meșteșugarilor, Ziua comunei sărbătorită pe 24 Ianuraie, dar mai ales tradiția de la sfârșit de an – portul costumelor specifice și bătaia cu bâtele, trei copii din sat și-au arătat talentul și priceperea. De exemplu Petruța Secară a cântat o doină, Darius Micu a dansat un fragment din jocul autentic al comunei, iar Ioana Buzatu a expus câteva lucrări din picturile pe sticlă făcute de ea.

  La evenimentul de astăzi au fost prezenți și reprezentanții comunele finaliste, 25 la număr din județele Hunedoara, Brașov, Gorj, Cluj sau Harghita. Din Iași, o altă comună calificată a fost Miroslova.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  19.5 ° C
  21.1 °
  16.7 °
  96 %
  4.1kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  26 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet