More

  Comuna Ruginoasa – al doilea an consecutiv câștigătoare a Festivalului Folcloristica

  Array

  Iată că şi ediţia a II-a a Festivalului Folcloristica a ajuns la final. Au fost două zile minunate, în care am cunoscut peste 200 de artişti incredibili, din tot judeţul şi nu numai. O să revenim cu detalii despre fiecare.

  Duminică a avut loc mult aşteptata Paradă a Satelor. S-au înscris 5 sate: #Aroneanu, Bălţaţi, Leţcani, Ruginoasa şi #Zmeu. Printre invitaţi, s-a numărat şi satul #Focşeasca (jud. Vaslui), fapt ce ne-a determinat să luăm în considerare ca ediţia a III-a a festivalului să se adreseze Moldovei lui Ştefan cel Mare.

  Deşi la ora 12:00, vremea era mohorâtă, când a început parada, s-a arătat şi soarele, parcă zâmbindu-ne! Cu alaiul de oameni frumoşi, ne-am plimbat prin Bălţaţi, după care am revenit pe stadion, unde fiecare sat a prezentat dansuri, cântece şi produse tradiţionale din sat ori comună. Tot evenimentul a fost jurizat de o echipă de specialişti, iar la final, câştigătorul premiului cel mare a fost … Ruginoasa!

  Pentru a doua oară în istoria festivalului, #Ruginoasa obţine trofeul pentru cel mai frumos şi tradiţional sat din judeţul Iaşi. Pe locul doi s-a clasat delegaţia din #Leţcani, iar locul trei a fost obţinut de satul #Bălţaţi. Dorim să-i felicităm şi să le mulţumim tuturor artiştilor şi coordonatorilor prezenţi! Încă o dată ne-aţi confirmat că există atât de multe resurse şi frumuseţe, în satele ieşene!

  Ne vedem la ediţia a III-a, în anul 2017. Până atunci, în zilele umătoare, o să vă împărtăşim mai multe despre #Folcloristica II.
  Sursa Asirys Supre Tineri

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI