2.4 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Comuna Miroslovesti va ramane cu cele patru sate in componenta. Nu se va mai organiza referendum

Cele doua sate din comuna Miroslovesti, Verseni si Mitesti, vor ramane in continuare in componenta comunei. Asta pentru ca proiectul de hotarare pentru organizarea unui referendum in cele doua localitati pentru a trece in comuna Ciohorani nu a fost supus dezbaterii in sedinta de consiliul local de astazi, 31 octombrie a.c.. Comisia de specialitate nu a dat aviz favorabil proiectului iar secretarul comunei a refuzat sa semneze pentru actele pentru legalitate.
Doi consilieri au initiat acest proiect, Iulian Bogza si Ion Poputoaia, insa doar cel din urma a fost prezent la sedinta. Aceasta a prezentat legislativului local motivele care au stat la baza acestui referendum. El a precizat, ca in campania electorala au fost facute promisiuni in legatura cu investitii in cele doua sate, care nu au fost realizate nici pana acum. Este vorba despre o punte care trece peste raul Moldova, asfalt pe o parte din drumurile comunale si retea de apa si canalizare.
Mai mult, consilierul Poputoaia a precizat ca toate fondurile au fost directionate catre celelalte doua sate din comuna, respectiv, Miroslovesti si Soci.
In replica, ceilalti consilieri locali au spus ca in Verseni s-au facut mai multe investitii in ultima perioada, printre care si un teren de sport. Dupa mai multe replici dure intre consilierii locali, proiectul nu a fost supus dezbaterii, astfel ca, comuna Miroslovesti va ramane cu toate cele patru sate in componenta.

Mentionam ca in sedinta s-au supus dezbaterii 11 proiecte de hotarare, printre care montarea unui sistem de supraveghere video in centrul satelor din comuna sau schimbarea tamplariei de lemn a Scolii Gimnaziale Soci cu tamplarie termopan.

Alte articole

Zilele Școlii Speciale Pașcani – spectacol de Sfântul Nicolae

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani a îmbrăcat straie...

Corala Protopopiatului Pașcani colindă la Târgu Frumos și Pașcani

Corala „Învierea" a Protopopiatului Pașcani începe seria de manifestări...

Detalierea ingredientelor din meniurile restaurantelor, amânată până la data de 15 martie 2023

Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până...

VIVA MAGENTA, culoarea anului 2023

Culoarea anului 2023 este Viva Magenta! Institutul Pantone a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow