15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Comuna cu un singur candidat la Primărie. „Ce era de făcut s-a făcut, nu mai au ce să promită alţii”

Într-o comună ieşeană, alegerile sunt ca şi terminate. Doar două partide au depus liste de candidaţi la Consiliul Local, iar pentru primărie s-a înscris un singur candidat, cel al PSD. Comuna Ciohorăni nici nu a cunoscut alt primar în afara lui Simion Ticu, în toată istoria sa. „După cum se prezintă situaţia, putem spune că domnul Ticu chiar nu are contracandidat, atât la propriu, cât şi la figurat. Dincolo de glumă, sperăm ca în Ciohorăni să scoatem un scor electoral cât mai bun, având în vedere circumstanţele date”, a declarat şeful de campanie al PSD, Cristian Stanciu.

Pe listele întocmite de conducerea filialei judeţene a PNL, la Ciohorăni apare drept candidat Gheorghe Sârghi. „Să fim serioşi. Cred că ştiu dacă am sau nu adversar. A fost într-adevăr propus Sârghi, îl ştiu, e băiat bun, dar s-a retras. A fost o problemă cu listele de semnături de susţinere, probabil nu a avut destule. Comuna are 2.100 de locuitori, că e un singur sat. Toţi sunt cu PSD. Ce rost avea să-şi mai depună careva candidatura?”, a precizat Ticu.

Comuna Ciohorăni s-a înfiinţat în 2004, când satul s-a desprins de comuna Mirosloveşti în urma unui referendum local. De atunci, a fost ales ca primar, cu regularitate, Simion Ticu. La ultimele alegeri locale, cele din 2012, el a avut un singur contracandidat, din partea PP-DD. Cristian Isachi a obţinut doar 10,53% din voturi. Lista de consilieri locali ai lui Ticu a fost favorită de departe, obţinând 74,5% din voturi. Fosta USL a obţinut 8 mandate de consilier local, faţă de două obţinute de PP-DD şi unul adjudecat de UNPR. În 2008, concurenţa la primăria Ciohorăni a fost mai dură, în cursă înscriindu-se patru candidaţi. Ticu a obţinut 78,35% din voturi, de 3,5 ori mai multe decât reprezentanţii PDL, PC şi PNL la un loc.

„În 2008 m-am rugat de unul de la noi să candideze, ca să nu alerg singur. Ştiţi cum se spune, că alergi singur şi ieşi pe locul doi. Acum, n-a mai vrut nici el să candideze, că zicea că ar râde lumea de el. În trei mandate, ce era de făcut în comună s-a cam făcut. Nici nu mai au ce să promită alţii. Se uită lumea în jur şi vede. Comunitatea e mică şi e uşor să judeci omul. De-acum, ne pregătim de depunerea jurământului şi ne vedem de campanie, pentru consiliul local şi cel judeţean. Am terminat alegerile pentru primărie, rămân celelalte”, a spus Ticu. Acesta a precizat că singurul partid înscris în cursa pentru fotoliile de consilier local în afara PSD este Partida Romilor.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow