More

  Comuna A.I. Cuza in atentia Prefecturii. Casele gospodarilor la un pas de a fi luate de raul Siret

  Array

  Situatia disperata din comuna A.I. Cuza, unde raul Siret se apropie de casele gospodarilor, a ajuns in atentia Prefecturii. Astazi a avut loc o sedinta la care au participat membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, ai Administratiei de Apa Siret Bacau, primarul si prefectul, Romeo Olteanu.

  S-a discutat despre posibilitatea demararii lucrarilor de deviere a cursului de apa, care mai are doar cativa metri pana la casele din zona. Din pacate, exista o problema care de mult timp nu are rezolvare. O parte din lucrari trec pe un teren privat, insa proprietarul refuza sa faca schimb de pamant.
  Astfel ca s-a luat decizia de a imparti proiectul in mai multe etape. In prima faza, se vor executa lucrarile pe proprietatea publica. Apoi, vor incepe din nou negocierile pentru cedarea terenului privat.

  Prefectul, Romeo Olteanu, a cerut Administratiei Apelor sa faca de urgenta proiectul, pentru a sti ce costuri implica. Apoi, se vor face demersuri la Guvernul Romaniei pentru alocarea de fonduri. În paralel se va lucra la rezolvarea problemelor legate de proprietatea privată şi obţinerea tuturor avizelor necesare pentru realizarea completă a investiţiilor.

  Reamintim ca de cativa ani, raul a avansat sute de metri spre localitatile componente, a daramat o casa si se apropie amenintator de a doua locuinta. In satul Scheia, dispensarul uman este la un pas de a fi luat de ape.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp